Eπίδειξη ισχύος από την Κόκκινη Πλατεία

Η Ρωσία τίμησε περίλαμπρα την Ημέρα της Νίκης

Το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου γιόρτασε  σήμερα περίλαμπρα η Ρωσία 71 χρόνια μετά την «Ημέρα της Νίκης» κατά της χιτλερικής Γερμανίας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν  με μια μεγαλειώδη παρέλαση στην οποία συμμετείχουν περίπου 16.000 στρατιώτες παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.57309b78c46188ce018b45c3

Οι ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις  τιμώντας την επέτειο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου κατά του Χιτλεροφασισμού.με την εντυπωσιακότερη παρέλαση-όπως αναμένονταν- όλων των χρόνων από την ίδρυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 1991, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα σε πολλούς  όσους  επιβουλεύονται την χώρα και επιδιώκουν να την επαναφέρουν στην σκοτεινή περίοδο των   Γέλτσιν και Γκορμπατσόφ .Τα νέα πρωτοεμφανιζόμενα οπλικά συστήματα εξέπληξαν πολλούς και πανικόβαλαν τα γεράκια της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Russian President Vladimir Putin (2nd R), Kazakh President Nursultan Nazarbayev (3rd R) and World War Two veterans wait before watching the Victory Day parade, marking the 71st anniversary of the victory over Nazi Germany in World War Two, at Red Square in Moscow, Russia, May 9, 2016. REUTERS/Grigory Dukor

 Ο αρχιτέκτονας της νέας Ρωσίας Β.Πούτιν παρακολουθούσε με όλο το επιτελείο του από την εξέδρα των επισήμων, μαζί με τον   υπουργό Αμυνας Σ.Σοϊγκού,  και άλλους επισήμους.

Στις φετινές εκδηλώσεις παρίστατο, ανάμεσα σε άλλους και ο τελευταίος  σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ο οποίος κάτω από τα κούφια συνθήματα επιχείρησε να αναμορφώσει την τότε κραταιά Σοβ. Ενωση και τη διέλυσε.