Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ

Με πανελλαδικές απεργίες που κήρυξε η ΓΣΕΕ παραλύει από αύριο μέχρι και το Σαββατοκυρίακο η Ελλάδα λόγω των αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάτω από τις αφόρητες πιέσεις  των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.Στις απεργίες μετέχουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.

Áðåñãïýí ãéá äåýôåñï 24ùñï ïé åñãáæüìåíïé óôéò åôáéñåßåò ëåùöïñåßùí ôçò Ëåõêùóßáò, ôçò Ëåìåóïý, ôçò ËÜñíáêáò, ôçò åëåýèåñçò ðåñéï÷Þò Áììï÷þóôïõ êáé óôá õðåñáóôéêÜ ëåùöïñåßá ìåôÜ ôï áäéÝîïäï óôéò äéáðñáãìáôåýóåéò ãéá Üñóç ôùí áðåñãéáêþí ìÝôñùí ðïõ ôÝèçêáí ÷èåò óå éó÷ý, Ëåõêùóßá 04 Äåêåìâñßïõ 2012.

Σαρανταοκτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν “ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο” και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν για αύριο στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Στο μεταξύ, τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου.