ΕΔΕΚ:Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια και μιλά για πρόοδο

«Μακάρι η κυβέρνηση να είχε δίκαιο και οι αναφορές της για «πρόοδο» στις συνομιλίες να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.» Με δηλωση του ο ευρωβουλευτής fd594caa4fb56645ddf909c894ab27f9_XLτης ΕΔΕΚ Δ.Παπαδάκης  αναφέρει:

« Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια μπροστά στα νέα τετελεσμένα τα οποία επιχειρεί να διαμορφώσει η Τουρκία στα κατεχόμενα με:
*τον παράνομο αγωγό νερού
*τη σύσταση Ισλαμικού Κέντρου στη Μια Μηλιά
*την υπογραφή παράνομης οικονομικής συμφωνίας
*τις πιέσεις για παραχώρηση 26.000 νέων «υπηκοοτήτων» σε Τούρκους
*την παρέμβαση της Τουρκίας στη σύνθεση της ψευδοκυβέρνησης
*Αυτή είναι η «πρόοδος»; διερωτάται και προσθέτει:
«Η πραγματικότητα είναι ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση αφήνει την Τουρκία στο απυρόβλητο παρά το γεγονός ότι το κυπριακό είναι πρωτίστως ζήτημα τουρκικής εισβολής και κατοχής. Αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη και δημιουργεί λανθασμένες προσδοκίες στη διεθνή κοινότητα.
Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο ο κ. Νταβούτογλου με μέγιστη υποκριτική διάθεση να εύχεται «την επίλυση του κυπριακού μέσα στο 2016». Για να μην εύχεται ο κ. Νταβούτογλου, ας προχωρήσει σε απόσυρση των κατοχικών του στρατευμάτων και ας σταματήσει την παράνομη κατοχή της Κύπρου.
Το κυπριακό δεν είναι υπόθεση δύο ατόμων αλλά ένα διεθνές πρόβλημα τουρκικής εισβολής και κατοχής και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται –ιδιαίτερα από την δική μας πλευρά.
Με ευσεποθισμούς και την καλλιέργεια ψεύτικων προσδοκιών το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να αποενοχοποιούμε την Τουρκία και να απογοητεύουμε καθημερινά τους πολίτες που αναμένουν μια λύση σωστή, δίκαιη και δημοκρατική όπου θα συνυπάρχουν ειρηνικά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Μια λύση όπου θα εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και οι τέσσερις βασικές ελευθερίες σε όλη την επικράτεια χωρίς καμιά παρέκκλιση.»