Aνακρίσεις στην Αθήνα για τις χρηματοδοτήσεις Focus

 Καταζητουνται οι Μπουλούτας και Φόρος

 

Στην Αθήνα βρίσκονται από χθες ανακριτές της ομάδας που διερευνούν τα θέματα της οικονομίας προκειμένου λάβουν καταθέσεις σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις laikitrapeza3 που έδωσε η Focus σε διάφορους οικονομικούς και άλλους παράγοντες  στην Κύπρο. Συγκεκριμένα οι ανακριτές έχουν πάρει  καταθέσεις από δύο  πρώην υπάλληλους της Λαϊκής Τράπεζας.Αυριο αναμένεται να ανακριθεί  και τρίτος πρώην υπάλληλος της Λαϊκής σχετικά με τις δωροδοκίες  εκ μέρους της εταιρείας Focus.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2005 και 2007 και τα οποία αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής και δωροδοκίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ανακριτές μετέβησαν στην Αθήνα για την ίδια υπόθεση και την περασμένη εβδομάδα και έλαβαν γραπτές καταθέσεις.

Οι ανακριτές αναμένεται να επιστρέψουν στην Κύπρο το ερχόμενο Σάββατο.

Στο μεταξύ η Ελληνική Αστυνομία καταζητεί τους Μπουλούτα και Φόρο οι οποίοι ενώ δήλωσαν πως θα έλθουν εθελοντικά να καταθέσουν στην Κύπρο σχετικά με τις υποθέσεις της πρώην Λαικής Τράπεζας κι έχουν εξαφανισθεί.Η Ελληνική Αστυνομία στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι  αναζητούνται δυο ημεδαποί, ηλικίας 55 και 68 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν αποφάσεις του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου με τις οποίες διατάσσεται η σύλληψή τους για τα αδικήματα της συνομωσίας προς καταδολίευση, της χειραγώγησης της αγοράς, των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης και της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές, αξιωματούχους οργανισμών ή εταιρειών.Ηδη συνεχίζονται οι έρευνες  για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους».