Νέα επίθεση Γ.Εισαγγελέα εναντίον Βουλής

Ανευθυνότητα εκ μέρους των Βουλευτών εντοπίζει ο Γενικός Εισαγγελέας – Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση εξέφρασε την άποψη ότι προκύπτουν συνταγματικά προβλήματα – Παράλληλα είπε ότι αυτή η ανευθυνότητα αυξάνει και τον φόρτο εργασίας της Νομικής Υπηρεσίας2017-0.kkliridis-ypoptes-oi-pliromes-apo-focus-pros-kypro (1).de5dcf078ef606e38cecc4e79e6ac4f4

Ο Γενικός Εισαγγελέας μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ εξέφρασε την άποψη πως εκ πρώτης όψεως η νόμοι που ψήφισε η Βουλή στην τελευταία της συνεδρία πριν διαλυθεί, είναι προβληματικοί, κάτι που αναδεικνύει την προχειρότητα και την έλλειψη υπευθυνότητας από τους Βουλευτές.

Σύμφωνα με τον Κώστα Κληρίδη οι δύο πρώτοι νόμοι που ψηφίστηκαν βρίσκονται ενώπιον του για γνωμάτευση, ενώ αναμένεται εντός των επόμενων ημερών στα γραφεία της Νομικής Υπηρεσία να φτάσουν κι άλλα νομοθετήματα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία κατά πόσον η Νομική Υπηρεσία θα μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγάλο φόρτο εργασίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας σημείωσε ότι μεταξύ των νομοθετημάτων που βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας βρίσκεται και ο νόμος που αφορά τον συμψηφισμό δανείων με εξασφάλιση αξιόγραφα.

Πάντως είναι λυπηρό γατί ‘ενα δοτο όργανο όπως ο Γ.Εισαγγελέας επιτίθεται τόσο ακομψα εναντίον ενός εκλελεγμένου οργάνου όπως είναι το νομοθετικό σώμα.Φαίνεται ο κ. Κ.Κληρίδης δεν έχει αντιληφθεί πως όποια σύνθεση κι αν έχει η Βουλή είναι αποτέλεσμα της λαϊκής κυριαρχίας και όχι διορισμένοι όπως είναι ο ίδιος.