Συνάντηση με Βενιζέλο Ζαννέτου είχε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Δεν θυμάται λέει για τις €25.000

Τα αποτελέσματα της έρευνας σε σχέση με τις πληροφορίες που δόθηκαν στο ΑΚΕΛ στο πλαίσιο συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για προσπάθεια προεκλογικής κομπίνας εις βάρος του θα αναμένει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του. Απαντώντας nor_zanetos_kyprianoyσε ερώτηση επιβεβαίωσε επίσης ότι συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Βενιζέλο Ζαννέτο, ο οποίος του είπε ότι δεν θυμάται κάτι για την εν λόγω εποχή (2010).

Αναμένουμε τη διερεύνηση
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα που προέκυψε σε σχέση με την κατάθεση του Θεοφάνη Λώλου σε διασύνδεση με πληροφορίες για προεκλογικές σκοπιμότητες εναντίον του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε ότι επιστρέφοντας από την Ελλάδα είχε δηλώσει ότι «εκεί μας δόθηκε η πληροφορία κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι κάποιοι επιχειρούσαν να στήσουν μια κομπίνα σε βάρος του ΑΚΕΛ, προεκλογικά».

Και είχε διευκρινιστεί από εκείνους που τηλεφωνούσαν, πρόσθεσε, «πως ότι θα έπρεπε να λεχθεί, θα έπρεπε να λεχθεί προεκλογικά, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ευνοϊκή μεταχείριση». Εμείς, είπε, «αναμένουμε να δούμε πως όλα τα δεδομένα θα εξελιχθούν. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά». Παραδείγματος χάριν, συνέχισε, «ο Υπουργός Εσωτερικών τότε,(Νεοκλής Συλικιώτης)  είχε ξηλώσει ένα κύκλωμα συνεργατών το οποίο είχε ο κ. Λώλος στο Υπουργείο Εσωτερικών και είναι αυτοί οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια».

Έθεσε το ερώτημα «εάν το ΑΚΕΛ ήθελε να εξυπηρετήσει τον κ. Λώλο παίρνοντας μίζα από εκείνον, πως ο Υπουργός ξήλωνε τους συνεργάτες του θεωρώντας ότι κάτι μύριζε στην όλη υπόθεση. Είναι ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν κατά τη δική μας την άποψη». Δεν θέλω να πω οτιδήποτε περισσότερο, είπε, επαναλαμβάνοντας ότι «εμείς με υπομονή θα αναμένουμε την διερεύνηση των ζητημάτων και θα τοποθετηθούμε σε έκταση στη συνέχεια».

Σε ερώτηση αν συναντήθηκε το πρωί με τον κ. Βενιζέλο Ζαννέτο απάντησε «συναντήθηκα, ναι, να μάθω περί τίνος πρόκειται». «Δεν θυμόταν, πολλά να μου πει πρέπει να παραδεχθώ. Διότι απ` ότι μου είπε, τουλάχιστον έτσι του λέχθηκε από την Αστυνομία, αφορά υποθέσεις του 2010 και δεν θυμόταν», είπε. Πρόσθεσε ότι «προσπαθεί να συγκεντρωθεί για να θυμηθεί τι λεγόταν εκείνη την περίοδο».