Επιστολή ΥΠΕΣ προς Γ.Εισαγγελέα για άμεσο τερματισμό του συμβολαίου της Enviroplan Α.Ε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος απέστειλε, σήμερα, επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με την οποία του ζητά να γνωματεύσει κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει στον άμεσο τερματισμό του συμβολαίου της Εταιρείας Enviroplan Α.Ε.,chyta_pafou660 η οποία συμμετέχει στην Κοινοπραξία Συμβούλων για το έργο κατασκευής Μονάδας ΟΕΔΑ και ΣΜΑ Επαρχίας Λεμεσού, ενόψει του γεγονότος ότι ο διευθυντής της εν λόγω εταιρείας, Θεοφάνης Λώλος, τελεί υπό κράτηση σε σχέση με τις διερευνώμενες υποθέσεις των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης και των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα όσα φέρεται να έχει καταθέσει στους ανακριτές της υπόθεσης σε σχέση με το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της δωροδοκίας.

Παρατίθεται πιο κάτω αυτούσια η επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών προς τον Γενικό Εισαγγελέα, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Γενικό Ελεγκτή:

«Ενόψει του γεγονότος ότι ο κ. Θεοφάνης Λώλος, Διευθυντής της Εταιρείας Enviroplan A . E . η οποία συμμετέχει στην Κοινοπραξία Συμβούλων για το έργο Κατασκευής Μονάδας ΟΕΔΑ και ΣΜΑ επαρχίας Λεμεσού, τελεί υπό κράτηση σε σχέση με τις διερευνώμενες υποθέσεις για το ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης και ενόψει των όσων πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ σε σχέση με ενδεχόμενη παραδοχή του σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, για δωροδοκία, διερωτόμαστε κατά πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε στον άμεσο τερματισμό του προαναφερθέντος συμβολαίου, αντίγραφο του οποίου επισυνάπτεται.

Παράκληση όπως έχουμε την γνωμάτευσή σας το συντομότερο δυνατό, λόγω της ιδιάζουσας φύσης των υπό ποινική διερεύνηση αδικημάτων και του δημόσιου ενδιαφέροντος που έχει προκληθεί σε σχέση με πράξεις και ενέργειες που αφορούν στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Εξάλλου ο Γενικός Ελεγκτής επιβεβαίωσε με δηλώσεις του οτι ο κ. Χάσικος επικοινώνησε μαζί του την πςρασμένη βδομάδα και συζήτησαν το πιο πάνω ζήτημα.Ωστοσο όπως ανέφερε ανέμεναν τις εξελίξεις  και μετά τις καταθέσεις που φέρεται να έχει δώσει ο κ. Λώλος ότι εδίδονταν μίζες εγείρεται θέμα το οποίο θα πρπεπει να χειρισθεί ο Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος είναι ενήμερος του περιεχομένου των καταθέσεων.

Νωρίτερα το πρωί ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Α.Κυπριανού διερωτήθηκε  εφόσον ο κ. Λώλος φέρεται να παραδέχθηκε ότι έδινε μίζες γιατί παραμένει ανάδοχος της κυβέρνησης στο έργο ΧΥΤΑ Λεμεσού.