Πίσω στις Κ.Φυλακές ο Βενιζέλος Ζαννέτου- απολύθηκε ο Κοκκινίδης

Συνελήφθησαν χθες με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση ο Βενιζέλος Ζαννέτυ 69 χρόνων και ο Ανδρέας Κοκκινίδης  80 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων,VENIZELOS-ZANNETOS σχετικά με την διερευνώμενη υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων Πάφου και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Κόσιη.

Ο  Βενιζέλος Ζαννέτου μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ  και μέχρι το 2013 επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου  του κόμματος ο οποίος  εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για την υπόθεση Δρομολαξιάς όταν κρίθηκε ένοχος το Δεκέμβρη του 2014,  αφού ανακρίθηκε οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές όπου κρατείται.

Το δεύτερο πρόσωπο ο 80χρονος Ανδρέας Κοκκινίδης αφού ανακρίθηκε απολύθηκε.Σύμφωνα με πληροφορίες ο 80χρονος παραδέχθηκε τους ισχυρισμούς Λώλου.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις με εντατικούς ρυθμούς.

Σημειώνεται πως τα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν μετά τις πολύωρες καταθέσεις που έδωσε στις ανακριτικές αρχές ο Διευθυντής της εταιρείας ΕΝVIROPLAN Θεοφάνης Λώλος 49 ετών , εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε σχέση με την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης και ακολούθως συνελήφθη .

Ο Θεοφάνης Λώλος τελεί υπό τετραήμερη κράτηση και ανακρίνεται με εντατικούς ρυθμούς από τις ανακριτικές αρχές για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης. Επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας είναι ο Λοχίας Γιάννος Κωνσταντίνου.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και έχουν επεκταθεί τόσο στα γραφεία του Θεοφάνη Λώλου όσο και με τη λήψη καταθέσεων.

Για την πολύκροτη υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης στις 31 Μαρτίου 2016 καταχωρήθηκε υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στο πλαίσιο της οποίας 12 κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στις 26 Απριλίου.