38χρονη αυτοπυρπολήθηκε έξω από το Προεδρικό της Βουλγαρίας

gynaikaaytopyrpolithike*Σε ένδειξη διαμαρτυρία για τη φτώχεια που μαστίζει το λαό και τη διαφθορά στην πολιτική ελίτ

*Ανυπόφορη η ζωή του 69% των πολιτών

Μια 38χρονη γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Βουλγαρίας, στη Σόφια, την ώρα που ο Πρόεδρος συζητούσε τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Η αιτία που ώθησε τη γυναίκα στην πράξη αυτή παραμένει αδιευκρίνιστη. Την άνοιξη του 2013, όμως, άλλοι επτά άνθρωποι είχαν αυτοπυρποληθεί σε διάφορες περιοχές της Βουλγαρίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαμηλό επίπεδο διαβίωσης και για να καταγγείλουν τη διαφθορά στην πολιτική ελίτ.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και η κατάστασή της κρίνεται πολύ σοβαρή, αφού φέρει εκτεταμένα εγκαύματα.

Ένας γιατρός είπε στους δημοσιογράφους ότι η γυναίκα φέρει εγκαύματα στο 90% του σώματός της και η κατάστασή της είναι κρίσιμη. Σημείωσε επίσης ότι «έχει ιστορικό ψυχικής νόσου», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Βουλγαρία ανέρχεται στα 400 ευρώ και 1 στα 5 νοικοκυριά βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, σχεδόν 7 στους 10 (ποσοστό 69%) Βούλγαρους κρίνουν «ανυπόφορη» την κατάσταση που βιώνουν.