«Oι κουτσομπόλες του χωρκού…»!

Οταν η Βουλή των αντιπροσώπων μετατρέπεται σε κυπριώτικο σκέτς και ο Ακιντζί αλωνίζει

 

 

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Αυτοδιαλύθηκε χθες  η Βουλή και φαίνεται οι απερχόμενοι ήθελαν να μας δώσουν μια τελευταία γεύση των υπηρεσιών που προσφέρουν στο λαό.Εκείνο όμως που βγήκε προς τα έξω ήταν η  αγωνία τους να πείσουν τον κόσμο πως γνοιάζονται και υποφέρουν με τα δεινά του. Πρόχειρα και άτακτα πέρασαν αρκετά νομοσχέδια που σίγουρα οι περισότεροι «νομοθετες» μας δεν διάβασαν ή ούτε καν μπήκαν στον κόπο να μετροφυλλίσουν για να δουν τις επικεφαλίδες των νομοσχεδίων.

Ακούσαμε διαπληκτισμούς, ακούσαμε ατάκες που πλέον δεν συγκινούν κανέναν στις μισοάδειες κερκίδες των κομμάτων .Ο πόεδρος του ΣΗΣΥ τσίριζε λέγοντας πως η οικονομία θα καταστραφεί αν με νομοσχέδιο ανασταλούν οι ιδιωτικοποιήσεις ενώ ρίχθηκε και μπόλικη σάλτσα κινδυνολογίας . Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ σε μια στιγμή απώλειας της ψυχραιμία του (; ) ή για να εντυπωσιάσει – (ποιος ξέρει;) απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συναγερμού Αβ.Νεοφύτου τον κάλεσε να μην συμπεριφέρεται όπως την« κουτσομπόλα» για να υποδείξει στη συνέχεια και στους υπόλοιπους λέγοντας  πως «συμπεριφορόμαστε όπως τις «κουτσομπόλες του χωρκού.» Υποτίμησε τις κουτσομπόλες του χωρκού ο Α.Κυπριανού , καθότι αυτές οι κυρίες που αρέσκονται στο κους κους του χωρκού δεν νομοθετούν, ούτε και έχουν καμιά υποχρέωση να λογοδοτουν για τα πεπραγμενα τους..Ούτε επίσης είναι μισθωτές του λαού  δηλαδή να πληρώνονται από τον δημόσιο κορβανά έτσι ώστε να έχουμε απαιτήσεις απο αυτές.

Αυτές είναι άκακες και το κουτσομπολιό τους δεν είναι εργαλείο μαζικής καταστροφής.Αντε το πολύ να βλάψουν μια γειτονισσα, ή  να «θάψουν » κανένα γίδι που έφαε το αμπέλι του γείτονα ή να ξεσηκώσουν το «χωρκόν » με ένα ψέμα.Αυτές έχουν το κουτσομπολιό ως αγχολυτικό.Δεν προκαλούν όμως άγχος και ανασφάλεια σε έναν ολόκληρο λαό. Δεν τον ταπεινώνουν , δεν του συμπεριφέρονται ως ένα ενοχλητικό έντομο επειδή δεκδικεί τα αυτονόητα για την ύπαρξη του και τα οποία  φαίνεται να είναι δυσνόητα γι’αυτούς.

Οι «κουτσομπόλες του χωρκού» δεν συγκεντρώθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες για να αποφασίσουν  εν μία νυκτί να καταστρέψουν την οικονομία του τόπου , το μόνο όπλο που έμεινε στην Κύπρο της ημικατοχής για να αντιστέκεται στους ολετήρες της Τουρκίας.Οι κουτσομπόλες του χωρκού δεν στήριξαν τράπεζες και τραπεζίτες,  ούτε φτωχοποίησαν τον κόσμο.Δεν πάτησαν πάνω στην «Αγία Τράπεζα» να αποδεχθούν  μίζες, να κατέβουν στους υπονόμους της διαπλοκής  της  διαφθοράς και του αθέμιτου πλουτισμού.

Την ώρα που οι απερχόμενοι βουλευτές συμπεριφέρονταν όπως συμπεριφέρονται συνήθως  και διαγκωνίζονταν ποιός θα πάρει περισσότερους ψήφους, ο κατοχικός ηγέτης Μ.Ακιντζί αλώνιζε για να πείσει Ευρωπαίους και Αραβες χριστιανούς και μουσουλμάνους πως η Τουρκία θέλει λύση.Και πως οι Τ/κ είναι τα μεγάλα θύματα της απομόνωσης που εμείς φταίμε και γι’ αυτό . Δεν γύρισε η γλώσσα του να πει έστω και ένα κακό λόγο για την Τουρκία που για 42 χρόνια κάθισε πάνω στο σβέρκο των Κυπρίων και με τη λύση -διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που επιδιώκει είναι να πατήσει γερά και με τα δύο άρβυλα της πάνω στην Κυπριακή πατρώα γη.Είναι τόσο υπάκουος προς τον Ερντογάν ο κ. Ακιντζί που μόλις πατήσει το πόδι του στην Τουρκία ο νεοσουλτάνος του ανοίγει διάπλατα τα παλάτια του και του δίνει εντολές τι να λέει και πώς να τα λέει.

Οι καημένες και περιφρονημένες «κουτσομπόλες του χωρκού» φαίνεται να αγωνιούν περισσότερο για το μέλλον της πατρίδας τους απ’όσο εκείνοι που διαφήμιζαν και πρόβαλλαν  τον Ακιντζί ως τον ηγέτη που θέλει και μπορεί να λύσει το Κυπριακό.Απ’ όλους αυτούς που του επλεκαν το εγκώμιο του ήπιου και μετριοπαθούς ηγέτη και έτρεχαν στην Τουρκία να ακούσουν από το στόμα του αιμοσταγούς Νταβούβογλου για την «καλή»  Τουρκία που θέλει τάχατες λύση.