ΔΗΚΟ:Σύγκληση Ε.Συμβουλίου για συζήτηση της παρούσας κατάστασης στο Κυπριακό

Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, για να εξεταστεί η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, «μετά από τις εξελίξεις στην λεγόμενη «κυβέρνηση» του κατοχικού καθεστώτος christiana-erotokritou-dhko2-300x187και την εκστρατεία αναβάθμισης του κατοχικού ηγέτη, ο οποίος θα μεταβεί στο Βερολίνο και το Λονδίνο», ζητεί το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, σε δηλώσεις της για το Κυπριακό είπε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποφασιστικά η προσπάθεια αναβάθμισης του κατοχικού ηγέτη, ο οποίος με την πολιτική ανοχής του Προέδρου Αναστασιάδη, του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, έχει αυτοαναγορευτεί σε «συμπρόεδρο».

«Πρέπει να μελετηθεί η κατάσταση στο κατοχικό καθεστώς, μετά από τον σχηματισμό «κυβέρνησης» από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, καθώς αυτή η εξέλιξη θα προσφέρει άλλοθι στην Τουρκία και στον κ. Ακιντζί να συνεχίσουν την σκληρή και αδιάλλακτη στάση τους. Οι εξελίξεις είναι σοβαρές και απαιτούν συλλογική αντιμετώπιση, μέσα από μια νέα στρατηγική, η οποία θα φέρει τέλος στα κέρδη που αποκομίζει η τουρκική πλευρά», πρόσθεσε.

Για την οικονομία
Σε δηλώσεις της για την οικονομία, η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι για ακόμη μια φορά διαφαίνεται πως Κυβέρνηση και Κυβερνών κόμμα δεν έχουν σχέδιο για την οικονομία.

«Περιορίζονται σε μια ωραιοποίηση της κατάστασης, με μοναδικό στόχο την αποκόμιση κομματικών οφελών, ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι κάπως διαφορετική. Είμαστε καλύτερα, αλλά δεν είμαστε καλά. Απ’ ότι προκύπτει από τις αναφορές του κ. Νεοφύτου, όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν πρόκειται να αλλάξει οτιδήποτε, εφόσον θεωρούν ότι έχουν πετύχει ένα success story. Αυτό που χρειάζεται η οικονομία, είναι την κεντρώα πολιτική του Δημοκρατικού Κόμματος», συμπλήρωσε.

Η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι το ΔΗΚΟ προτείνει την ίδρυση Φορέα Διαχείρισης Μη – Εξυπηρετουμένων δανείων, την κατάργηση των καταχρηστικών ρητρών από τις τράπεζες, τη ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο με δόσεις, την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για την αφερεγγυότητα και πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο θα πετύχει η επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας και η προστασία των πολιτών.