Στη διάθεση του Δημάρχου Λευκωσίας ο συναίτερος της Ζάχα Χαντίτ

Ο Πάτρικ Σούμαχερ, Διευθυντής και συνέταιρος της αποθανούσας αρχιτέκτονος της Πλατείας Ελευθερίας Ζάχα Χαντίτ, βρίσκεται στη διάθεση του Δημάρχου Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, για συνέχιση της μέχρι σήμερα καλής συνεργασίας, αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή του προς 25b2916b5c49db617f52fa5ea48efee7-333-696x477το δήμαρχο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Δήμο Λευκωσίας ο κ. Σούμαχερ, “διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση είναι εύρωστη και δυνατή και πως το έργο της θα συνεχίσει στον δρόμο που η διάσημη αρχιτέκτονας χάραξε, αυτόν της επιτυχίας”.

Στην επιστολή του αναφέρει ότι “παρά τη μεγάλη απώλεια, στόχος όλων των συνεργατών της είναι η διεύρυνση του υπέροχου πορτφόλιο με τα έργα της Χαντίντ, το οποίο και θα μείνει ως το κληροδότημά της στην ανθρωπότητα γιατί αυτό άλλωστε θα ήθελε και η ίδια”.

Προσθέτει ότι η Ζάχα Χαντίτ “ήταν μια εμπνευσμένη, δραστήρια αρχιτέκτονας, η οποία διακρινόταν για την ευφυΐα και συνάμα τη δημιουργικότητά της, μια αρχιτέκτονας, της οποίας το έργο και η συμβολή διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής”.

Η Ζάχα Χαντίτ απεβίωσε στις 31 Μαρτίου 2016 στο Μαϊάμι από καρδιακή προσβολή.