Η Τρ.Κύπρου πούλησε την Κermia Hotels Ltd έναντι €26,5 εκ.

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συμφωνήσει να πωλήσει την Kermia Hotels Ltd στην εταιρεία Aesara Investments έναντι €26,5 εκατομμυρίων.kermia_bungalow_thumb

«Η πώληση εμπίπτει στην στρατηγική του συγκροτήματος για απομόχλευση μέσω της διάθεσης μη κύριων δραστηριοτήτων και για επικέντρωση σε κύριες δραστηριότητες, βελτιώνοντας παράλληλα την κεφαλαιακή του θέση», αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας στο Χρηματιστήριο.

Η τιμή πώλησης έχει καθοριστεί σε €26,5 εκατ και αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα καθαρό κέρδος μετά τη φορολογία περίπου €1,8 εκατ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμη ότι η συναλλαγή αναμένεται να έχει καθαρό όφελος στα κεφάλαια ύψους περίπου €18 εκατ, ως αποτέλεσμα του υφιστάμενου κεφαλαιακού χειρισμού των περιουσιακών στοιχείων. «Ως αποτέλεσμα ο Δείκτης Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 αναμένεται να βελτιωθεί κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες», προστίθεται.

Η πώληση στην Aesara Investments έγινε μέσω διαδικασίας προσφορών. Η Aesara Investments Ltd τελεί υπό τον έλεγχο των Βασίλη Νικολαΐδη και Δημήτρη Νικολαΐδη, μετόχων της Atlantica Leisure Group Ltd.

Αναφέρεται τέλος ότι η πώληση και μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δευτέρου τριμήνου του 2016, κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.