Κακά μαντάτα για την Ελλάδα:Η τρόικα σφίγγει τη θηλιά και ζητά «νέο αίμα»

 

 

Επιμένουν απο το νέο χρόνο σε μειώσεις μισθών και απολύσεις πέραν των 6.000 δημοσίων υπαλλήλων

Κακά μαντάτα για την Ελλάδα. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα σε καμία περίπτωση δεν εξελίσσεται όπως την περίμενε ο Ελληνας πρωθυπουργός , καθώς οι δανειστές ζητούν νέα μέτρα, με μειώσεις μισθών από τις αρχές του νέου έτους, εφαρμογή της συμφωνίας για 6.500 απολύσεις, άνοιγμα του ασφαλιστικού και πολλά άλλα. Το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο έχει ναυαγήσει και επικοινωνιακά, καθώς το Βερολίνο και οι αγορές δεν θέλουν ούτε καν να το ακούσουν.SamarasStenaxorimenosL

Νομίζουμε ότι το τηλεγράφημα που ήρθε πριν λίγο από τις Βρυξέλλες “κλείδωσε” και σε επίπεδο ΕΕ τις εκλογές: “Η Ελλάδα είναι «εξαιρετικά απίθανο» να καταφέρει να εξέλθει από το πρόγραμμα βοήθειας στο τέλος του χρόνου, χωρίς κάποια νέα μορφή βοήθειας από την Ευρωζώνη”.

Αυτό υπογράμμισε, ξεκάθαρα, ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ στις Βρυξέλλες, λίγες ημέρες πριν από το Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου.Σύμφωνα με τον ίδιο τον αξιωματούχο, “Μια καθαρή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι εξαιρετικά απίθανη και θα πρέπει να διερευνήσουμε ποιες άλλες πιθανότητες υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση, θα πρόκειται για μια δομημένη συμβατική σχέση ανάμεσα στα όργανα της Ευρωζώνης και τις ελληνικές αρχές”.

Συμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Ελληνική πρωτεύουσα στο πςριθώριο  της ορκομωσίας του νέου Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ν.Κένδια,  ο έλληνας πρωθυπουργός  ενημέρωσε τον Πρόεδρο  Κ. Παπαπύλια    για τα εσωτερικά θέματα, τα διεθνή, την οικονομία, την πορεία των διαπραγματεύσεων και για το επικείμενο ταξίδι του σε Κύπρο και Αίγυπτο. Έχουμε πολλά να πούμε», είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με τον τελευταίο να επισημαίνει :. «Είναι πράγματι ενδιαφέροντα αυτά που έρχονται, αλλά και αυτά που πέρασαν έχουν αφήσει τα ίχνη τους. Κύριε Πρωθυπουργέ, νομίζω ότι η κατάσταση επιβάλλει αυτό που πάντοτε πίστευα: μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα για να αντιμετωπίσουμε ομόθυμα όλα αυτά τα οποία επέρχονται σαν χιονοστιβάδες.»