Βρυξέλλες:Αφέθηκε ελεύθερος ο Φεηζάλ Σεφού

Ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ο Φεηζάλ Σεφού, ο άνθρωπος που είχε κατηγορηθεί ότι ήταν ο τρίτος βομβιστής που εικονίζεται στη γνωστή φωτογραφία των τριών βομβιστών του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ στις 22 Μαρτίου.183F4E8911CB6EA2F55D5EFBDEF8CBE2

Η ομοσπονδιακή αστυνομία, αναζητά από σήμερα εκ νέου πληροφορίες για την ταυτότητα του τρίτου δράστη, δίνοντας στη δημοσιότητα νέα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του αεροδρομίου.

Μέχρι στιγμής, επιβεβαιωμένη είναι μόνο η συμμετοχή των δύο αδερφών Ελ-Μπακράουι, σε Ζάβεντεμ και Μαλμπέκ (σταθμός μετρό), όπως και του Λαχραόυι στην επιχείρηση στο αεροδρόμιο.

Ο αυτόκλητος δημοσιογράφος Φεηζάλ Σεφού, σύμφωνα με τις αρχές δεν είναι “ο άνθρωπος με το καπέλο” και δεν είχε καμία ανάμιξη στις επιθέσεις.

Παρόλα’ αυτά, η γενικότερη δράση του Σεφού δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη. Ο ίδιος δεν έχει εργαστεί σε κανένα μέσο βελγικό, ανέβαζε βίντεο δικά του στο διαδίκτυο όπως αυτό στο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών προς απέλαση στις 14 Ιουλίου 2014.

Σύχναζε το πάρκο Μαξιμιλιάν στο κέντρο της πόλης, στο οποίο συχνάζουν αιτούντες άσυλο γιατί είναι δίπλα σε ένα ανοικτό κέντρο αιτούντων το λεγόμενο Πετι Σατό. Είχε γίνει αντιληπτός από τις δημοτικές αρχές να προσεγγίζει αιτούντες άσυλο τους οποίους προσπαθούσε να τους στρατολογήσει για λογαριασμό ριζοσπαστικών ομάδων.

Μετά από καταγγελίες του δήμαρχου Βρυξέλλες Ιβάν Μαγιέρ συνελήφθη από την αστυνομία για στρατολόγηση, ωστόσο η εισαγγελία δεν του άσκησε ποτέ δίωξη, γιατί δεν μπορούσε να στοιχειοθετήσει, δεν υπήρχε παραβίαση της βελγικής νομοθεσία.
Ο δήμαρχος με διοικητική απόφαση στις 24 Σεπτεμβρίου του 2015 του απαγόρευσε την είσοδο στο πάρκο.