Εκδόθηκαν τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για Μπόμπολα και Λώλο

Εκδόθηκαν τα Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για το Λεωνίδα Μπόμπολα ιδιοκτήτη ομίλου εταιρειών και κύριο μέτοχο της εταιρείας Helector καθώς και του Θεοφάνη Λώλου Διευθυντή bobolas-2της εταιρείας ΕΝVIROPLANT που ορίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών να επιβλέπει τα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης και που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά την έκδοση των δύο Ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης εναντίον των Λ. Μπόμπολα και Θ. Λώλου θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για να σταλούν στις ελληνικές αρχές.

Για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης τελούν ήδη υπό κράτηση 11 πρόσωπα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας Ηelector, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΥΠΕΣ, τα διατάγματα κράτησης των οποίων εκπνέουν την Πέμπτη 31 του μηνός.

Υπό κράτηση για την υπόθεση βρίσκονται επίσης ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο πρώην ΓΔ του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου Ευτύχιος Μαλληκίδης οι οποίοι εκτίουν ήδη εξαετή ποινή φυλάκισης για την υπόθεση ΣΑΠΑ.