Για τρομοκρατικές δολοφονίες κατηγορείται ο Φεϊσάλ Σεφού

Ένας από τους υπόπτους που συνελήφθησαν την Πέμπτη από τις βελγικές αρχές, ο Φεϊσάλ Σεφού ο οποίος ενδέχεται να είναι ο τρίτος άντρας που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών την Τρίτη, κατηγορείται για «τρομοκρατικές δολοφονίες», ανακοίνωσε σήμερα η βελγική εισαγγελία.

epa05226012 A handout photograph provided by Belgian Federal Police shows a CCTV grab of a suspect in the Zaventem airport attack in Brussels, Belgium, 22 March 2016. A surveillance camera at Zaventem airport in Brussels captured footage of the alleged perpetrators of the explosions that took place earlier the day. It reveals two men dressed in black and both wearing one glove on their left hand, which according to La Libre Belgique could have served to conceal the detonators. The third, dressed in a white jacket and wearing a black hat, is being 'actively pursued' in the meantime, according to Belgian newspapers. EPA/BELGIAN FEDERAL POLICE / HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Ο Φεϊσάλ Σεφού, ένας δημοσιογράφος στα βελγικά μέσα ενημέρωσης που έχει κατηγορηθεί για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού στη χώρα, φέρεται να είναι σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ ο άνθρωπος με το καπέλο που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στη συνέχεια διέφυγε.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τον αναγνώρισε ο οδηγός του ταξί που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο, μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας

Ο Φεϊσάλ Σεφού είναι το πρώτο άτομο στο οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες κατά τις οποίες 31 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 300 τραυματίστηκαν.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «τρομοκρατικές δολοφονίες» και «συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας» και τέθηκε σε προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Δεν έχει εξακριβωθεί από την εισαγγελία εάν πρόκειται για το «άτομο με το καπέλο» που βρίσκεται στις εικόνες του συστήματος βιντεοεπιτήρησης του αεροδρομίου των Βρυξελλών δίπλα στους δύο βομβιστές αυτοκτονίας πριν από τις επιθέσεις.

«Πρόκειται για μια πιθανότητα που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας», σημείωσαν πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Ο τρίτος αυτός άντρας που άφησε στο αεροδρόμιο τσάντα με εκρηκτικά και στην συνέχεια διέφυγε αναζητείται.

Ένας δεύτερος ύποπτος, ο Ραμπάχ Ν., συνελήφθη χθες στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται σχετικά με σχέδιο επίθεσης που αποτράπηκε στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα.

Σε αυτόν επίσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας», πρόσθεσε η εισαγγελία.

Οι κατηγορίες για «συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας» απαγγέλθηκαν επίσης σε έναν τρίτο άντρα, τον Αμπουμπακάρ Α., ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έχει άμεση σχέση με τις επιθέσεις, σημείωσε η εισαγγελία.

 

Στο μεταξύ οι  βελγικές Αρχές,  διέψευσαν δημοσίευμα βελγικής εφημερίδας που αναφερόταν στη δολοφονία ενός ιδιωτικού φρουρού βελγικού πυρηνικού εργοστασίου και στην κλοπή της κάρτας εισόδου του στο εργοστάσιο.

Η κάρτα δεν εκλάπη ανέφεραν οι Αρχές.