Ρωσικές ειδικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν την ομάδα που σκότωσε το ρώσο πιλότο

Ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetsnaz αιχμαλώτισαν την ομάδα των τουρκομάνων που είχαν πλήξει με πύραυλο TOW το ρωσικό ελικόπτερο Mil-8 κατά την διάρκεια έρευνας και διάσωσης των πιλότων του καταρριφθέντος Su-24 ενώ είχαν σκοτώσει και έναν ΡώσοRussian-Spetsnaz-1024x683 πεζοναύτη. Οι ισλαμιστές αφού έφαγαν το «ξύλο της αρκούδα» μεταφέρθηκαν  στην Μόσχα.

Συγκεκριμένα οι ισλαμιστές έπεσαν σε ενέδρα των Spetsnaz και των ειδικών δυνάμεων του συριακού Στρατού στην Λαττάκεια..

Tαυτόχρονα η Μόσχα για πρώτη φορά παραδέχτηκε πως Spetsnaz (εκπαιδευμένες  δυναμεις για ειδικές αποστολές ενσωματωμένες στο στρατό και στις μυστικές υπηρεσίες)  επιχειρούν στην Συρία και αυτές δεν πρόκειται να αποσυρθούν καθώς φέρνουν εις πέρας “πολλές επιχειρήσεις.

“Οι ειδικές μας δυνάμεις επιχειρούν στην Συρία. Παρέχουν αναγνωριστικές αποστολές για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, στοχοποιούν τις δυνάμεις των ισλαμιστών σε απομακρυσμένες περιοχές και πραγματοποιούν πολλές ακόμη επιχειρήσεις” είπε ο Στρατηγός Alexander Dvornikov σε συνέντευξη του στην Rossiiskaya Gazeta την οποία αναδημοσιεύει το πρακτορείο Sputnik.

“Ο συριακός Στρατός απελευθέρωσε 400 οικισμούς κατά την διάρκεια των ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων και επανεκατέλαβε 10.000 τ χλμ από τους τρομοκράτες”.

“Οι ικανότητες των ισλαμιστών έχουν μειωθεί στο μισό, έχασαν την πρωτοβουλία τους ενώ το έδαφος που έλέγχουν έχει μειωθεί κατά 10.000 τ χλμ.” τόνισε.