Επέκριναν τον Ακιντζί για τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις για το Νεβρόζ

Ομάδα 25 “μη κυβερνητικών οργανώσεων” στα κατεχόμενα επέκριναν έντονα τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και “υπουργούς” του για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις για το Νεβρόζ.2493097

Σε δήλωσή τους μετά από συνάντηση με τον κ. Ακινζτί, την οποία ανέγνωσε ο Τουντσάι Οζκαρασαχίν, πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Νεολαίας Τ/κ, καταδικάζεται η παρουσία Ακιντζί και “υπουργών” στην εκδήλωση, σημειώνοντας ότι παρουσιάστηκαν σύμβολα του ΠΚΚ.

Στη συνάντηση, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακινζτί είπε ότι ο κάθε ένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, υπενθυμίζοντας ότι και πέρσι παρέστη στις ίδιες εκδηλώσεις και ότι τόνισε την ανάγκη για ειρήνη και φιλία και προσθέτοντας ότι η τρομοκρατία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ειρήνης και της ανθρωπότητας.

“Μην αναμένετε ότι θα κάνω διακρίσεις στη βάση της προέλευσης, του χρώματος, του φύλου, της γλώσσας ή της θρησκείας,” είπε.

Αναφερόμενος στις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η τρομοκρατία δεν έχει ούτε εθνικότητα, ούτε θρησκεία ούτε γλώσσα και συμβαίνει παντού, προσθέτοντας ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε από δύο καθ` όλα “νόμιμες” οργανώσεις με την άδεια των “αρχών”.

Να σημειώσουμε  ότι στις 21 του Μάρτη, οι Κούρδοι γιορτάζουν παραδοσιακά την εαρινή ισημερία, το Νεβρόζ, που είναι ταυτόχρονα εθνική γιορτή και πρωτοχρονιά γι’ αυτούς.