Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους Ισλαμιστές στην Παλμύρα

Η Ρωσική Αεροπορία αύξησε την ένταση και την συχνότητα των επιδρομών στην Παλμύρα πλήττοντας αρκετούς στόχους του ISIS γύρω από την πόλη και κοντά στην Quraytayn αποκόπτοντας  τις οδούς ανεφοδιασμού .palmura-arxaiologikos-xoros-tzixantistes

Ρωσικά μαχητικά διέλυσαν τον δρόμο ανεφοδιασμού του ISIS προς την Παλμύρα καταστρέφοντας έναν μεγάλο αριθμό φορτηγών που μετέφεραν ενισχύσεις από την Ράκκα.

Οι επιδρομές επεκτάθηκαν και στην νοτιοανατολική πλευρά της Χομς καταστρέφοντας οποιοδήποτε όχημα των ισλαμιστών μετακινούνταν μέσα στην έρημο κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ καταστράφηκαν και οι σταθμοί επικοινωνίας του ISIS.

Πλέον δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τις υπόλοιπες ομάδες ισλαμιστών στην χώρα.

Συγκεκριμένα καταστράφηκαν δύο σταθμοί επικοινωνιών που ανήκαν στο ISIS σε Παλμύρα και Quraytayn.

Στο έδαφος οι ισλαμιστές είναι σε απελπιστική κατάσταση καθώς o συριακός Στρατός και η Χεζμπολάχ κατέλαβαν δύο λόφους που “βλέπουν” την οδό ανεφοδιασμού του ISIS κατά μήκος του δρόμου Ithriya-Παλμύρα.

Ο συγκεκριμένος δρόμος επέτρεπε στο ISIS να έχει μια κοντινή διαδρομή από την ανατολική Χάμα προς την πόλη της Παλμύρας.

Τώρα που η οδός αυτή κόπηκε οι ισλαμιστές θα πρέπει να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι μέσα από τα βουνά στην βορειοανατολική Χομς. Αντίθετα, ο δρόμος Ithriya-Παλμύρα παρείχε στο ISIL μια κοντινή και αξιόπιστη διαδρομή μεταφοράς πετρελαίου από την πλούσια σε πετρέλαιο πόλη Al-Sukhanah στην Al-Raqqa.

Ταυτόχρονα, η Συριακή και η Ρωσική Αεροπορία εξαπέλυσαν μαζικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ISIS στα χωριά Aqayrbat και Al-Qastal κτυπώντας υποδομές που θα χρησιμοποιούνταν για τον ανεφοδιασμό των ισλαμιστών σε Παλμύρα και Al-Salamiyah.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεκαπέντε αεροπορικές επιδρομές διέλυσαν τεθωρακισμένα οχήματα σκοτώνοντας μεγάλο αριθμό ισλαμιστών.

Η ανατολική Χάμα βρίσκεται κατά μήκος οδύ ανεφοδιασμού του ISIS στην Παλμύρα και για αυτό αποτελεί στόχο των ρωσικών μαχητικών.

Τα ρωσικά μαχητικά σφυροκοπούν και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Tabaqa Military Airport στην Al-Raqqa για να σταματήσουν την παράδοση όπλων στους τρομοκράτες του ISISL στην Παλμύρα.

Τέλος, συριακός Στρατός και Χεζμπολάχ κατέλαβαν έναν στρατηγικής σημασίας λόφο που “βλέπει” τις δυτικές πύλες της αρχαίας πόλης της Παλμύρας.

Ο λόφος Jabal Musharif μετά από μια σκληρή μάχη με τους ισλαμιστές κατά την διάρκεια της νύχτας είναι πλέον στα χέρια του συριακού Στρατού.

Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες οπλισμού ενώ ακόμη δυο λόφοι κοντά στο Jabal Hayyal είναι υπό τον έλεχο του συριακού Στρατού.