Σε επ` αόριστον απεργία από Δευτέρας oι νοσηλευτές

 

Σε επ’ αόριστον απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα αποφάσισαν να κατέλθουν οι νοσηλευτές .Σύμφωνα με  το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε χθες  το   95% ψήφισε ναι στην απεργία,το  2% όχι στην απεργία ενώ τα άκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 3%.nosileftes_apergia660

Οι νοσηλευτές κατήλθαν  το πρωί στις κάλπες, που είχαν στηθεί σε όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια παγκύπρια. Στην πλειοψηφία τους, οι νοσηλευτές που κλήθηκαν να ψηφίσουν είναι στην κλίμακα Α5 και Α7.

Η ΠΑΣΥΝΟ ζητεί τη μισθολογική αναβάθμιση των νοσηλευτών ως πτυχιούχων στην κλίμακα Α8 και θεωρεί ότι αυτό το ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί πριν την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Στην περίπτωση ικανοποίησης του αιτήματος για ανέλιξη τους στην κλίμακα Α8, το κόστος για την κυβέρνηση δεν θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, για τα πρώτα χρόνια.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ, Παναγιώτης Γεωργίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του από την αθρόα προσέλευση των συναδέλφων του στην κάλπη.

Σήμερα  θα πραγματοποιηθεί έκτατη συνεδρία του ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ για αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Δεν λειτουργεί υπό ομηρία η πολιτεία δήλωσε ο ΥΠΥΓ

 

Σε γραπτή δήλωση του ο Υπουργός Υγείας, κάλεσε  τους νοσηλευτές σε διάλογο και αφού χαρακτήρισε «Ιερό το δικαίωμα στην απεργία» είπε ότι« η πολιτεία δεν μπορεί να τελεί υπό ομηρία»

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης αναφέρει ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι απόλυτα σεβαστό και ιερό, προσθέτοντας ότι εξίσου ιερό, εάν όχι και ιερότερο, είναι και το δικαίωμα των πολιτών μας στην υγεία.

Απευθύνει επίσης έκκληση προς όλους όπως αναλογιστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν σε αυτή την ευαίσθητη χρονική συγκυρία.Προσθέτει ότι η προσπάθεια για μεταρρύθμιση όλου του τομέα της υγείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σημειώνοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Περαιτέρω ο Υπουργός Υγείας αναφέρει : “Θέλω καταστήσω σαφές ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργεί υπό απειλές και ούτε να επιτρέψει να τεθούν οι ασθενείς συμπολίτες μας υπό ομηρία”και καλεί εκ νέου όλους να προσέλθουν στο διάλογο ο οποίος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για να συνδράμουμε όλοι εποικοδομητικά στη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας στη χώρα μας.

 

**