Δικηγόροι Μαρκίδης και Γ.Γεωργίου:«Δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως ενοχή»

Το δικηγορικό γραφείο Μαρκίδη απέστειλε στα ΜΜΕ την πιο κάτω επιστολή, σε σχέση με υπόθεση του πελάτη του Παναγιώτη Νεοκλέους:CNA_M74fadd75bc1b4b0e85d18411e91b6d1b

“Έχουμε εντολή από τον πελάτη μας Παναγιώτη Νεοκλέους, κατηγορούμενο 4 στην ποινική υπόθεση 9208/15 του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία του ως προς την αναφορά σας «για εκ πρώτης όψεως υπόθεση ενοχής» εναντίον του και την οποία έχετε αποδώσει στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στο σύστημα της Κύπρου δεν υπάρχει η έννοια της εκ πρώτης όψεως ενοχής ή της εκ πρώτης όψεως υπόθεσης ενοχής. Παρά την μετά από το τέλος της υπόθεσης της Κατηγορούσας Αρχής κλήση του κατηγορουμένου να κάμει την υπεράσπισή του, αυτός εξακολουθεί να θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως της ενοχής του πέραν πάσης ευλόγου αμφιβολίας στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας.

Η πιο πάνω αναφορά σας συνιστά ανεπίτρεπτη δυσφήμιση για τον πελάτη μας και παραβιάζει και το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο της αθωότητας, με αποτέλεσμα την δημιουργία στο κοινό εσφαλμένων και ζημιογόνων για τον πελάτη μας εντυπώσεων. Ο πελάτης μας επιφυλάσσει πλήρως όλα τα δικαιώματα του”.

Επίσης  ο δικηγόρος Γεώργιος Α. Γεωργίου απέστειλε στο ΚΥΠΕ την ακόλουθη επιστολή, εκ μέρους του δικηγορικού γραφείου Andreas Neokleous & Co. LLC:

“Έχουμε εντολή από τους πελάτες μας Andreas Neocleous & Co LLC, κατηγορούμενους 3 στην ποινική υπόθεση 9208/15 του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία τους ως προς την αναφορά σας για «εκ πρώτης όψεως υπόθεση ενοχής» εναντίον τους και την οποία έχετε αποδώσει στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως ενοχή ή εκ πρώτης όψεως υπόθεση ενοχής αλλά ο κάθε κατηγορούμενος περιλαμβανομένων των πελατών μας είναι αθώος και ισχύει γι’ αυτόν το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής του στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας.

Η πιο πάνω αναφορά σας είναι προφανές ότι αποτελεί λίβελο και ή συκοφαντική δυσφήμιση για τους πελάτες μας, παραβιάζει μεταξύ άλλων το τεκμήριο της αθωότητας και συνταγματικά τους δικαιώματα και το αποτέλεσμα της είναι η παραπλάνηση και η δημιουργία στο κοινό εσφαλμένων και ζημιογόνων για τους πελάτες μας εντυπώσεων και προς το σκοπό αυτό οι πελάτες μας επιφυλάσσουν πλήρως όλα τα δικαιώματα τους”.