Νέα απάτη με πώληση ακινήτων

Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 60χρονου κτηματομεσίτη για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση απάτης κατά τη πώληση περιουσίας.691f19ebc0b988a80f9ad66e196a0fe9_XL

Ο 60χρονος ιδιοκτήτης κτηματομεσιτικού γραφείου από την Γεροσκήπου συνελήφθη χθες από την Αστυνομία κατά την άφιξη του στον Αερολιμένα της Πάφου από το εξωτερικό.

Πρόκειται για το δεύτερο πρόσωπο που έχει συλλάβει η Αστυνομία για την ίδια υπόθεση αφού ήδη τελεί υπό οκταήμερη κράτηση 47χρονος που είχε συλληφθεί στις 29 Οκτωβρίου.

Η καταγγελία για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε γίνει από 87χρονο Βρετανό μόνιμο κάτοικο Κύπρου. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, 87χρονος φαίνεται ότι κατά το έτος 2012 και ενώ ήθελε να επενδύσει σε αγορά ακινήτων στην Πάφο, εξαπατήθηκε από συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία σε διάφορες περιπτώσεις κατάφεραν και του απέσπασαν χρηματικό ποσό πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρά το γεγονός ότι ο 87χρονος είχε πληρώσει το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ για αγορά τεμαχίων γης, εντούτοις του έχει τιτλοποιηθεί και βρέθηκαν επ’ ονόματι του τεμάχια γης η αξία των οποίων δεν ξεπερνά τις 35 χιλ. ευρώ.

Εναντίον του 60χρονου αλλά και του 47χρονου που βρίσκεται υπό κράτηση διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξης κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξης πλημμελήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απάτης κατά την πώληση περιουσίας, κλοπής από αντιπρόσωπο, εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, δόλιες συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διερευνά η Αστυνομία Πάφου.

Σε σχέση με την πιο πάνω υπόθεση, η Αστυνομία είχε προχωρήσει στις 29 Οκτωβρίου στη σύλληψη βάσει δικαστικών ενταλμάτων και άλλων δύο προσώπων γυναικών, ηλικίας 84 και 79 ετών που ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερες το απόγευμα της 30ης Οκτωβρίου αφού δεν προέκυψε τίποτα εναντίον τους.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις προκειμένου να προχωρήσει στην διαλεύκανση της υπόθεσης απάτης κατά τη πώληση περιουσίας.