Δυό χρόνια φυλακή στο Δημ. Γραμματέα του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με τριετή αναστολή στον Δημητράκη Παναγιώτου, 62 χρόνων, Δημοτικό Γραμματέα του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού αφού τον βρήκε ένοχο, ύστερα από δική του παραδοχή σε περίπου 310 κατηγορίες με κυριότερες αυτές της κλοπής από υπάλληλο, καταρτισμό πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία εγγράφου και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου.CNA_M74fadd75bc1b4b0e85d18411e91b6d1b

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Ιανουάριο του 2013 και ο 62χρονος συνελήφθη στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2013 μετά από καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία ο ίδιος ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Παναγιώτου είχε παρουσιάσει διατακτικά για την πληρωμή εννέα χιλιάδων ευρώ σε ισάριθμα άτομα για εργασίες στο Δημαρχείο κατά την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2013, εργασίες όμως που δεν έγιναν ποτέ.

Ο ύποπτος εξέδιδε τιμολόγια είτε στα ονόματα ανύπαρκτων προσώπων είτε στα ονόματα φυσικών προσώπων εν αγνοία τους ενώ ορισμένες φορές οι εργασίες του Δήμου γίνονταν από τα συνεργεία του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις περισσότερες περιπτώσεις ο Παναγιώτου φέρεται να εξέδωσε τιμολόγια στα ονόματα φυσικών προσώπων, για εργασίες που εκτελέστηκαν από το προσωπικό του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού εισπράττοντας ο ίδιος τα χρήματα.

Τα πρόσωπα αυτά είχαν κληθεί από την Αστυνομία για καταθέσεις στις οποίες ανέφεραν πως ούτε είχαν σχέση με τα τιμολόγια ούτε εισέπραξαν τα χρήματα.

Το ποσό για το οποίο καταδικάστηκε ο Παναγιώτου ανέρχεται στις 8μιση χιλιάδες ευρώ.

Ως μετριαστικούς παράγοντες το Δικαστήριο έλαβε υπόψη την ηλικία και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Παναγιώτου, το λευκό ποινικό του μητρώο και το γεγονός ότι αποζημίωσε τον Δήμο Δρομλαξιάς – Μενεού.