Δεν παραιτείται η Γιωρκάτζη και ξεκινά «εμφύλιος» στους κόλπους των κυβερνώντων

 Τα υπονουμένα  της κας Γιωρκάτζη και ο …πήχης του Προεδρικού

Δεν πρόκειται να  παραιτηθεί η Διοικητής της Κ.Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη η οποία και  διεμήνυσε  την πρόθεση  της αυτή στο Προεδρικό μέσα από  τις στήλες της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ  την Κυριακή  και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ  παραπέμποντας  στο   Σύνταγμα  όσους αξιώνουν την παραίτηση της.chrystalla-giorkatzi

Η Διοικητής της Κεντρικής δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην γραπτή του δήλωση και δήλωσε  άγνοια σχετικά με πληροφορίες  που φέρουν τους ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου να μεταβούν σήμερα στην Κεντρική Τράπεζα για να μαζέψουν στοιχεία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος  της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου  ζητεί  να ξεκινήσει ποινική  έρευνα για το θέμα του συμβολαίου της κ. Χρυστάλλας Γιωρκάτζη «δεδομενου όπως τονίζει , ότι, είναι η προεδρία της Δημοκρατίας η αρμόδια και η υπεύθυνη για την σύνταξη ενός τέτοιου εγγράφου τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τεράστια”.

Μεγαλύτερες οι απολαβές  της από τους προκατόχους της 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας«Ο Φιλελεύθερος» άλλη μια σοβαρή διαφορά εντοπίστηκε στο συμβόλαιο της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, σε σύγκριση με τα συμβόλαια των δύο προκατόχων της.

Πέραν της απαγορευτικής πρόνοιας για σύγκρουση συμφερόντων με συγγενείς πρώτου βαθμού, που απαλείφθηκε από το συμβόλαιο της κας Γιωρκάτζη, διαπιστώθηκε ότι οι μεικτές απολαβές της αυξήθηκαν συνολικά κατά €50.000 ή €10.000 ετησίως, μετά από σχετική προσθήκη.

Όπως προκύπτει από το συμβόλαιο της κ. Γιωρκάτζη, που εξασφάλισε ο «Φ», ενώ οι μεικτές απολαβές του προκατόχου της Πανίκου Δημητριάδη ήταν €182.000 ετησίως, της κ. Γιωρκάτζη ανέρχονται στις €192.000 ετησίως.Και αυτό επειδή προστέθηκε στο συμβόλαιό της, εκεί που καθοριζόταν ο βασικός μισθός στις €114.000 ετησίως, και πρόνοια, που δεν περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο των δύο προκατόχων της, η οποία αναφέρει ότι ο βασικός μισθός «αναπροσαρμόζεται με τις γενικές αυξήσεις που δόθηκαν στους μόνιμους υπαλλήλους της Τράπεζας από το 2007 μέχρι το 2013».

Την αύξηση των μεικτών απολαβών της κ. Γιωρκάτζη κατά €10.000 ετησίως διαπίστωσε και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Άγνωστο παραμένει ποιος έλαβε την απόφαση για αύξηση του μισθού της κ. Γιωρκάτζη και αν ήταν σε γνώση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Τι κρύβεται πίσω από τα υπονοούμενα της κ. Γιωρκάτζη..

Η διελκυστίνδα μεταξύ κυβέρνησης  και Διοικητού  δεν είναι άσχετη με τις  εύθραστες όπως φαίνεται συμμαχίες  που οδήγησαν το Νίκο Αναστασιάδη στον Προεδρικό θώκο . Ηδη οι κυβερνώντες και οι παρακοιμώμενοι τους χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα με  τους  υποστηρικτές και τους επικριτές  των χειρισμών του Προεδρικού.Ενδεικτικό  αυτού, η έντονη κριτική που άσκησε ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν  στο Γενικό Εισαγγελέα για τις δηλώσεις  του πριν μερικές μέρες για το θέμα Γιωρκάτζη  αλλά και τα δημοσιεύμα  της   φιλοκυβερνητικής εφ. ΠΟΛΙΤΗΣ ( στο Κυριακάτικο φύλλο του )  όπου υπερασπίζεται  με σθένος την κα.Γιωρκάτζη επικρίνοντας έντονα τους χειρισμούς του Προέδρου.Παράλληλα αφήνει αιχμηρά υπονοούμε για το ασυμβίβαστο του Προέδρου με το δικηγορικό του γραφείο  και τους πελάτες του.

Από την άλλη πλευρά  δεν είναι τυχαίος ο σάλος που ξέσπασε κι’ ο οποίος  ξεκινήσε με τα άκρως αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ οι εκδότες της οποίας φαίνεται επηρεάστηκαν από έρευνα  που διέταξε η   κα Γιωρκάτζη όταν ήταν Γενική Ελέγκτρια για το πρόγραμμα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο  είχε επιτρέψει   σε ιδιωτικές εταιρίες να εμπορεύονται τη διδακταία ύλη Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, όπως επίσης και τους όρους σύμφωνα με τους οποίους δόθηκε άδεια από τον τότε  υπουργό Κ.. Κενεβέζο προώθησης του εμπορικού αυτού προιόντος εντός των σχολικών μονάδων.

Πάντως καλά ενημερωμένη πηγή  ανέφερε στην e-Shocknews  πως  το Προεδρικό γνώριζε πολύ καλά το θέμα του ασυμβίβαστου της εργασίας της θυγατέρας της κ.Γιωρκάτζη  και δεν αντέδρασε τότε.

Πάντως  τα υπονοούμενα  που αφήνει η κα Γιωρκάτζη ότι κατέχει αρκετά στοιχεία με τα οποία θα μπορούσε να εκθέσει ανεπανόρθωτα αρκετούς δημιουργούν πρόσθετα ερωτήματα  και για την ίδια καθότι ως ανεξάρτητη  αξιωματούχος  που είναι οφείλει να μιλήσει και να εκθέσει και όχι να κρύβεται πίσω από τέτοιες απειλές προκειμένου να μην ασκηθούν εναντίον της οι όποιες έρευνες.

Αν όντως η κυβέρνηση, όπως υποστήριξε χθες και ο ΥΠΕΣ κ. Χάσικος « ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη σε σχέση με την ηθική που πρέπει να διέπει τους αξιωματούχους του Κράτους, είτε αυτοί είναι μέλη της Κυβέρνησης, είτε αυτοί είναι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι,» τότε οφείλουν όλοι κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα να αφήσουν ανεπηρέαστες τις έρευνες  αν και εφόσον ξεκινήσουν .

*Σήμερα στις 12 το μεσημέρι η κα.Γιωρκάτζη θα παραστει στη σύσκεψη της Νομικής Υηρεσίας με επικεφάλής το Γ.Εισαγγελέα για τις έρευνες που ξεκίνησαν για τους αίτιους  της οικονομικής κρίσης.