«Κόντρα στη συσκότιση εμείς θα διαμαρτυρόμαστε»

 

Πάλι έξω από την Πρινος οι απολυμένοι και οι απλήρωτοι του ομίλου εταιρειών Πρίνος –Αgromarket

 

Κόντρα στις προσπάθειες της διεύθυνσης να επιβάλει συσκότιση προκειμένου να  μην πληροφορηθεί η κοινή γνώμη τα δίκαια του αγώνα τους, οι απολυμένοι και οι απλήρωτοι του ομίλου Πρίνος – Αgromarket Ltd κλιμάκωσαν σήμερα τα μέτρα διαμαρτυρίας τους με εκδηλώσεις 6και στα δύο καταστήματα της εταιρείας στη Λευκωσία .Στήθηκαν από τις 10 το πρωί έξω από το κατάστημα της Πρίνος στην οδό Προδρόμου και αργότερα συνέχισαν έξω από το   κατάστημα στην Παλλουριώτισσα με πίκετ και πανό στα οποία ανάγραφαν τα αιτήματα τους καθώς και ερωτήματα προς την διεύθυνση.P1100082

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε μας είπαν, αρκετοί από τους διαμαρτυρόμενους που έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους και άλλοι που μένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις περίπου μήνες. Σήμερα αρκετοί έφεραν μαζί τους και τα παιδιά τους καθότι δεν είχαν που να τα αφήσουν.

Οπως μας κατάγγειλε μία πρώην υπάλληλος η Γ….. ήταν με άδεια ασθενείας όταν την απέλυσαν και την απόλυση της την έστειλαν με επιδότη(!).

«Αν είναι ποτέ δυνατόν», σχολίαζαν πολίτες οι οποίοι στάθηκαν να μάθουν γιατί διαμαρτύρονται και επέδειξαν ενδιαφέρον να βοηθήσουν.

Αλλος επίσης απολυμένος υπάλληλος κατήγγειλε πως η απόλυση του δεν ήταν επειδή δεν έκανε καλά τη δουλειά του αλλά οι λόγοι είναι εκδικητικοί.

«Σαν δεν ντρέπονται να αφήνουν τον κόσμο απλήρωτο» ηταν το σχόλιο που διατύπωσε  μια πελάτισσα που έβγαινε από το κατάστημα της οδού   Προδρόμου και η οποία γνώριζε αρκετούς από τους διαμαρτυρόμενους καθότι στο παρελθόν την είχαν εξυπηρετήσει.

Αρκετοί άλλοι επίσης περαστικοί στάθηκαν και συνομίλησαν με τους διαμαρτυρόμενους υπαλλήλους οι οποίοι εξέφραζαν έντονα παράπονα γιατί όλα σχεδόν τα Μ.Μ.Ε αρνήθηκαν να καλύψουν   τις πικετοφορίες   διαμαρτυρίας τους που οργανώνουν από τον περασμένο Δεκέμβρη ανελλειπώς μέχρι σήμερα. Διερωτούνταν κατα πόσο είναι το δέλεαρ της διαφήμισης που εμποδίζει εκδότες και καναλάρχες να καλύψουν αυτή την εργατική διαφορά .

«Εμείς- τόνιζαν οι διαμαρτυρόμενοι- κόντρα σε αυτές τις μεθοδεύσεις θα είμαστε συνέχεια έξω και να ζητούμε τη δικαίωση μας », ανέφερε μια γυναίκα πρώην υπάλληλος η οποία εργαζόταν στον όμιλο εταιρειών για 15 ολόκληρα χρόνια.«Δεν ζητούμε τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτά που δουλεψαμε και τα δικαιούμαστε», ανέφερε.

Τα πανό που κρατούσαν οι διαμαρτυρόμενοι έγραφαν και παλιν « Κύριε Λόρδο γιατί με απολύσατε…», «Ειμαστε απλήρωτοι » «Κύριε Λόρδο είμαι απλήρωτος» και «Ζητούμε τα δίκαια μας» .

Οι πικετοφορίες έληξαν λίγο μετά το μεσημέρι και οι διαμαρτυρόμενοι έδωσαν ραντεβού ξανά για νέες διαμαρτυρίες.