Σερβία: Μαχητικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Μαζικές διαδηλώσεις εναντίον  τη ένταξης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. CbqP2CVWAAAbPrAπραγματοποιήθηκαν την Κυριακή .Οι χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκε στο κέντρο του Βελιγραδίου  απαίτησαν από την κυβέρνηση της χώρας να διακόψει κάθε επαφή με το ΝΑΤΟ και με την ΕΕ. Ζήτησαν την ένωση με την Ρωσική ομοσπονδία και την απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου από τους Τουρκαλβανούς. οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του ΝΑΤΟ που καταστρεψε και τπολυτεμάχισε την χώρα τους και κρατούσαν  ένα μεγάλο πορτραίτο του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν,(βλ.φώτο).
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στη Σερβία μετά και την υπογραφή συμφωνίας της σερβικής κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ .Στην ουσία έβαλαν στους Σέρβους το μαχαίρι στον λαιμό,και η συμφωνία,επιτρέπει την άνευ όρων χρησιμοποίηση του σερβικού εδάφους για τις μετακινήσεις νατοικών στρατευμάτων τα οποία,θα χαίρουν πλήρους ασυλίας,σε ότι παρανομία και αν διαπράξουν,εντός σερβικού εδάφους.
Σε δημοσκοπήσεις που διεξάγουν ευρωπαϊκά δημοσκοπικά κέντρα το 85% των Σέρβων,δεν θέλουν απολύτως καμία σχέση,με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Ένα είναι γεγονός,το αντιδυτικό κίνημα της Σερβίας,με γνώμονα το εθνικό τους συμφέρον ,γιγαντώνεται και επιζητεί την πολιτική του έκφραση,η οποία είναι η  στρατηγική σύμπλευση με την Ρωσία.