ΠΕΟ: Οι εργοδότες παρεξήγησαν την υπεύθυνη στάση του συνδικαλιστικού κινήματο

Η υπεύθυνη στάση που κράτησε το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει παρεξηγηθεί από τους εργοδότες και τώρα που ήρθε η ώρα να επιστρέψουν μέρος των ωφελημάτων το αρνούνται, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ, προσθέτοντας ότι “το τραγικό είναι ότι η απαράδεκτη στάση τους, βρίσκει συμπαραστάτη την Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα”.

ÐÅÏ

ÐÅÏ

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα, αναφέρει η ΠΕΟ, “μετά την καταστροφική συμφωνία της Κυβέρνησης με το Eurogroup και της δύσκολης κατάστασης που περιήλθε η οικονομία και η κοινωνία ολόκληρη, αποφάσισε πολύ υπεύθυνα και συνειδητά και προχώρησε σε παραχωρήσεις στις περισσότερες Συλλογικές Συμβάσεις που εκπροσωπείται”.

Αφού σημειώνει ότι όλες οι παραχωρήσεις είχαν το χαρακτήρα του προσωρινού και περιελάμβαναν την πρόνοια για επαναφορά μέρους των ωφελημάτων που παραχωρήθηκαν, προσθέτει ότι “η υπεύθυνη στάση που κράτησε το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει παρεξηγηθεί από τους εργοδότες και τώρα που ήρθε η ώρα για να επιστρέψουν μέρος των ωφελημάτων το αρνούνται. Το τραγικό είναι ότι η απαράδεκτη στάση τους, βρίσκει συμπαραστάτη την Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα”.

Η ΠΕΟ αναφέρει ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε η σημερινή Κυβέρνηση τη διακυβέρνηση του τόπου, “τα πλείστα μέτρα που πήραν ήταν για να στηρίξουν τους εργοδότες και να στοχοποιούν τις κατακτήσεις των εργαζομένων”.

Καλεί σε συνέχιση του αγώνα και αναφέρει ότι “η στοχοπροσήλωση της Κυβέρνησης για το ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου προς όφελος των λίγων και σε βάρος των πολλών που είναι οι εργαζόμενοι μπορεί να σταματήσει μόνο μέσα από το δικό μας οργανωμένο αγώνα”.

Κλείνοντας, η ΠΕΟ αναφέρει ότι “ο αγώνας μας θα δικαιωθεί γιατί πρώτα από όλα είναι δίκαιος και είναι ένας αγώνας που θα προστατεύσει τους πολλούς που είναι οι εργαζόμενοι”.