Aττίλας και ο Κιλιτσντάρογλου: Το Λαϊκό Κόμμα (CHP) είναι ένα κόμμα που έγραψε τον πατριωτισμό του στον Πενταδάκτυλο

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) είναι ένα κόμμα πουimages έγραψε τον πατριωτισμό του στα βουνά του Πενταδάκτυλου της Κύπρου, δήλωσε ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απαντώντας στις κατηγορίες του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου για τη στάση της αντιπολίτευσης στο συριακό.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είχε νωρίτερα δηλώσει ότι υπάρχει μια πατριωτική κυβέρνηση στην Τουρκία αλλά χρειάζεται και μια πατριωτική αντιπολίτευση. Απαντώντας ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λίγο αργότερα διερωτήθηκε εάν ο Αχμέτ Νταβούτογλου γνωρίζει τι θα πει πατριωτισμός. Είπε πως πατριωτισμός είναι να στηρίζει κανείς τα συμφέροντα της χώρας μέχρι τέλους και όχι να παζαρεύει την Τουρκία. Πατριωτισμός, είπε , είναι να δίνεις κύρος στην Τουρκία μέσα στην διεθνή κοινότητα.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε επίσης την ηγεσία της τουρκικής κυβέρνησης ότι ενώ έκανε διακοπές με τον Άσαντ στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασό) ξαφνικά τον κήρυξαν εχθρό τους και του επιτέθηκαν.

“Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί τον πατριωτισμό μας. Εμείς είμαστε ένα κόμμα που έγραψε τον πατριωτισμό του στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου”, είπε ο κ. Κιλιτσντάρογλου.