Η πάλη για την ειρήνη είναι το πιο ιερό από όλα τα καθήκοντα των ανθρώπων

Άρθρο του Φιντέλ Κάστρο

Resizer.ashxΕίναι λυπηρό γιατί σχεδόν όλες οι θρησκείες χρειάστηκε να εκφράσουν τη θλίψη τους για τους καταστροφικούς πολέμους και τις τρομερές συνέπειές τους. Σε αυτά τα καθήκοντα έπρεπε να είχαν αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειών τους. Η ιδιαίτερη σημασία αυτής της συνάντησης μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και της Αυτού Αγιότητας του Κυρίλλου στην Αβάνα, έγκειται στο ότι έχουν αυξήσει τις ελπίδες των λαών του κόσμου.

Η ειρήνη υπήρξε το απόλυτο όνειρο της ανθρωπότητας και η λαχτάρα των ανθρώπων σε κάθε στιγμή της ιστορίας. Χιλιάδες πυρηνικά όπλα κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων. Η αποτροπή του πιο βάναυσου των πολέμων που μπορεί να ξεσπάσει, ήταν αναμφισβήτητα ο κύριος στόχος των προσπαθειών των θρησκευτικών ηγετών των εκκλησιών, με επικεφαλής τέτοιους ανθρώπους, όπως τον Πάπα Φρανσίσκο, Ανώτατο Ποντίφικα της Καθολικής Εκκλησίας και την Αγιότητά Του Κύριλλου, Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας.

Η πάλη για την ειρήνη είναι το πιο ιερό καθήκον όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή τη χώρα που γεννήθηκαν, το χρώμα του δέρματός τους, ή την ηλικία τους.

Φιντέλ Κάστρο Ρουζ

14 του Φλεβάρη 2016

Ώρα:10: 18 μ.μ.

Μετάφραση από τα ισπανικά: Πέτρος Μ. Πέτρου