Εντάλματα σύλληψης για Μπουλούτα και Φόρο ζητά η Εισαγγελία -δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα εντάλματα σύλληψης εναντίον του Ευθύμιου Μπουλούτα και του Μάρκου Φόρου, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στην πρώτη ποινική υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.mpoulutas-vgenop

Τα δύο πρώην στελέχη της Λαϊκής που διαμένουν στην Ελλάδα δεν εμφανίστηκαν κατά τη σημερινή δικάσιμο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο συνήλθε για να αποφασίσει για την παραπομπή των κατηγορουμένων στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης όπως προκύπτει μέσα από το κατηγορητήριο η παρουσία των κατηγορουμένων είναι απαραίτητη για σκοπούς παραπομπής τους.

Το Δικαστήριο έκρινε επίσης ότι η επίδοση των κατηγορητηρίων στους δύο κατηγορούμενους ήταν καλή.

Αποφάσισε, επίσης, να αναβάλει τη διαδικασία παραπομπής των κατηγορουμένων στο Κακουργιοδικείο για τις 18 Μαρτίου στις 9 το πρωί προκειμένου να δοθεί χρόνος για την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης.

Σημειώνεται ότι οι άλλοι δύο Κύπριοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση Παναγιώτης Κουννής και Νεοκλής Λυσάνδρου εμφανίστηκαν κανονικά στο δικαστήριο. Εφόσον αναβλήθηκε η διαδικασία παραπομπής, αποφασίστηκε οι δύο κατηγορούμενοι να υπογράψουν εγγυήσεις για εξασφάλιση της παρουσίας τους στην επόμενη δικάσιμο.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Πρόκειται για τους Ευθύμιο Μπουλούτα, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Λαϊκής, Μάρκο Φόρο, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νεοκλή Λυσάνδρου, μη εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Παναγιώτη Κουννή πρώην Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Λαϊκής.

Κατηγορούνται για χειραγώγηση της αγοράς, για παραπλανητικές δηλώσεις, για συνωμοσία για την διάπραξη κακουργήματος και για τήρηση ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011.