Οι Κούρδοι απέρριψαν το τελεσίγραφο Νταβούτογλου

«Ενωμένοι θα σας πολεμήσουμε»  απάντησε ο ηγέτης του PYD Σαλίχ Μουσλίμ

Οι Κούρδοι του PYD  απέρριψαν το τουρκικό τελεσίγραφο να αποσυρθούν από τις θέσεις κοντά στην Azaz και προειδοποίησαν ότι Κούρδοι και συριακός Στρατός θα αντιταχθούν σε οποιαδήποτε τουρκική εισβολή στην χώρα.n_95155_1

Συγκεκριμένα ο Salih Muslim, πρόεδρος του PYD, δήλωσε στο Reuters ( και τις αναμετάδοσε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News )  ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραμβαίνει στην εσωτερικές υποθέσεις  της Συρίας και πρόσθεσε ότι η αεροπορική βάση που έπληξαν οι τούρκοι ήταν χέρια της al-Nusra μέχρι να την ανακαταλάβουν οι δυνάμεις του PYD την προηγούμενη εβδομάδα.

“Θέλει η Τουρκία να μείνει η al-Nusra εκεί ή για να έρθουν οι Τούρκοι και να την καταλάβουν; διερωτήθηκε.

“Η αεροπορική βάση έχει ανακαταληφθεί από τις δυνάμεις του PYD, τη  SDF Άραβες και Τουρκμένους που πολεμούν στις τάξεις του YPG” τόνισε.

“Αν η Τουρκία επέμβει  στην Συρία τότε θα βρεί ολόκληρο τον συριακό λαό ενωμένο να τους πολεμά”.

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν -Ομπάμα

Εξάλλου σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου « τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο προέδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, και ο Μ.Ομπάμα κατα την οποία  συζητήθηκε το θέμα της Συρίας και η τουρκική εμπλοκή.

Να υπενθυμίσουμε πως σε συνεντευξη  του ο ρώσος πρωθυπουργός Ντ.Μεντβέντεφ  επανέλαβε εκ νέου  πως “Η Ρωσία δεν υποστηρίζει την διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων στην Συρία και αυτό θα οδηγήσει σε νέο μακροχρόνιο πόλεμο μεγάλης κλίμακας. …’Έχω ήδη απαντήσει την ερώτηση πριν λίγες ημέρες και θέλω να το επαναλάβω για ακόμη μια φορά, κανείς δεν ενδιαφέρεται για νέο πόλεμο, ένα εντελώς νέο μακροχρόνιο πόλεμο” τόνισε.

“Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει άλλη νόμιμη εξουσία στην Συρία εκτός από τον πρόεδρο Μ.Άσαντ” είπε ο Ν.Μεντβέντεφ.

“Αν ο Μ.Άσαντ αποκλειστεί από την πολιτική διαδικασια στην χώρα η Συρία θα πέσει σε χάος ένα σενάριο όπως στη Λιβύη” πρόσθεσε.