Παραποίηση ή πλαστογραφία η αφαίρεση της παραγράφου από το συμβόλαιο της Γιωρκάτζη;

 

Θα επιταχυνθεί  η εξέταση του θέματοςστην Επιτροπή Θεσμών  της Βουλής  

Αμείλικτα ερωτήματα που χρήζουν άμεσων απαντήσεων  εγείρουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με το σάλο που ξέσπασε από την γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την οποια αφήνει επί ξύλου κρεμμάμενη την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Ιδιαίτερα εγείρεται το ερώτημα για το επιμαχο θέμα της αφαίρεσης διάταξης από το συμβόλαιο της Διοικητού για το ασυμβίβαστο.
Εγινε παραποίηση στο συμβόλαιο ή πλαστογραφία; Και η Βουλή με την γραπτή δήλωση του Προέδρου θα ξεχασει αυτό το θέμα  ή θα δωθεί συνέχεια; Πόσο εκτεθειμένος είναι και ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ο οποίος αντί να σεβαστεί τους θεσμούς  και τις αρμοδιότητες του νομοθετικού σώματος να ελέγχει  τους κρατούντες ,έστελλε επιστολές σε βουλευτές  με υποδείξεις  να απολογηθούν  στο πρόσωπο του για δηλώσεις που έκαναν για το ασυμβίβαστο της κας Γιωρκάτζη;anastasiadisgiorkatzi_607_379_577_324

Πώς αντέδρασαν σήμερα τα κόμμστα διαβάστε πιο κάτω:

 

AΚΕΛ :«Αλλότρια κίνητρα- Αναξιόπιστα τα περί μηδενικής ανοχής του ΠΤΔ»

«Οι εξελίξεις στο θέμα της Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζα επιτείνουν την αμφισβήτηση και την απαξίωση των θεσμών στα μάτια των πολιτών και συντηρούν ένα κλίμα ανωμαλίας και έντασης στην λειτουργία των θεσμών, που κάθε άλλο παρά συμβάλλει στο ξεπέρασμα των πρωτόγνωρα αρνητικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας.
Ειδικότερα, παραμένει το σοβαρό θέμα τάξης για τη Διοικητή εξαιτίας της ύπαρξης σύγκρουσης συμφερόντων, θέμα που αφορά πολλά δισεκατομμύρια τα οποία διακυβεύονται στη δικαστική διαμάχη της Δημοκρατίας και των μετόχων της πρώην Λαϊκής με τον κ. Βγενόπουλο.
Περαιτέρω με βάση τις εξελίξεις στο θέμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Συναγερμός καλούνται να εξηγήσουν στους πολίτες τα ακόλουθα:
– Γιατί για δύο ολόκληρους μήνες δεν αντέδρασαν κατ’ ελάχιστο όταν αποκαλύφθηκε η εμφανέστατη ύπαρξη συμφερόντων για την Διοικητή;
– Γιατί ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ αντέδρασαν κατόπιν εορτής και μόνο όταν η κα Γιωρκάτζη αποκάλυψε στη Βουλή ότι βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το επίμαχο θέμα αλλά και για την αφαίρεση διάταξης από το συμβόλαιο της για το ασυμβίβαστο;
– Πόση αξιοπιστία έχει η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας περί μηδενικής ανοχής, όταν για δύο μήνες αντί μηδενικής ανοχής είχαμε την απόλυτη, εκκωφαντική σιωπή του για ένα θέμα που έβγαζε τα μάτια και για το οποίο τον προκαλέσαμε δημόσια να τοποθετηθεί;giorkatzi02-09september2014
– Γιατί με βάση τα πιο πάνω, να μην θεωρηθεί ότι η στάση των κυβερνώντων δεν καθορίζεται στη βάση αρχών, αλλά στη βάση αλλότριων κινήτρων που συνδέονται με την εδώ και καιρό αυταρχική προσπάθεια τους να ελέγξουν και να καθορίσουν τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα;
– Δεδομένου ότι σ’ ένα εξάμηνο είναι πιθανό να εξαναγκαστούν δύο Διοικητές σε παραίτηση από την παρούσα κυβέρνηση, ποιά μηνύματα αποστέλλονται στην Ευρώπη για την ανεξαρτησία ενός τέτοιου ιδιαίτερα ευαίσθητου θεσμού;
Επειδή τα ερωτήματα είναι ανεξάντλητα και επειδή τα δεδομένα γύρω από αυτή την πολύκροτη υπόθεση δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα, επαναλαμβάνουμε την απαίτηση μας όπως διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί η αλήθεια και κυρίως οι σοβαρότατες ευθύνες πίσω από τα γεγονότα που προκαλούν για μια ακόμη φορά ζημιά στον τόπο και στους θεσμούς»

ΕΔΕΚ:«Γιατί αφαιρέθηκε η παράγραφος; ».

«Τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες σε ότι αφορά την αφαίρεση παραγράφου από το συμβόλαιο διορισμού της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας δημιουργούν μείζον ζήτημα.
Η σύνταξη και συνομολόγηση του συμβολαίου είναι ευθύνη της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Ποιος ευθύνεται για τη διαγραφή της συγκεκριμένης παραγράφου δεδομένου ότι την ευθύνη για την διαμόρφωση του τελικού κειμένου έχει η Προεδρία της Δημοκρατίας; Υπήρξε παραποίηση; Υπήρξε πλαστογραφία; Γιατί αφαιρέθηκε η παράγραφος;
Απάντηση στα ερωτήματα αυτά θα πρέπει να δώσει απαραίτητα μια πλήρης διερεύνηση.
Ζητούμε την διενέργεια ποινικής έρευνας και την απόδοση ευθυνών.
Δεν μπορεί να συνεχίζεται ασταμάτητα ο ευτελισμός των θεσμών.»

ΕΥΡΩΚΟ «Το θέμα Γιωρκάτζη  δεν τέλειωσε…θα επιταχυνθεί

η εξέταση του στην Επιτροπή Θεσμών»

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Δημήτρης Συλλούρης, σχολιάζοντας το θέμα Γιωρκάτζη, ανέφερε:
«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι για το θέμα Γιωρκάτζη δεν κάναμε καμία δήλωση γιατί θεωρούμε ότι η συζήτηση δεν τελείωσε γύρω από αυτό και ως εκ τούτου εμείς θα ζητήσουμε να επιταχυνθεί και να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους η εξέταση του στην Επιτροπή Θεσμών.
Με αφορμή όμως αυτό το θέμα το Ευρωπαϊκό Κόμμα επιμένει να καθιερωθεί και να εφαρμοστεί κατά απόλυτον τρόπο τον πόθεν έσχες για τους πολιτικούς αλλά ιδιαίτερα όλους όσους διαχειρίζονται έστω και ένα ευρώ δημόσιο χρήμα.
Επιμένουμε να καθιερωθούν συγκεκριμένες διαδικασίες ελέγχου για όλους τους κρατικούς αξιωματούχους, για εξάλειψη της διαπλοκής, πάταξη της διαφθοράς, για λογοδοσία και εμπέδωση της χρηστής διοίκησης.
Οι διαδικασίες θα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να μην μπορεί κανένας να ξεφύγει, αλλά και κανένα να μην μπορεί να τις εκμεταλλευτεί κατά το δοκούν και με αλλότρια κριτήρια.
Τέλος ήρθε η ώρα να επεξεργαστούμε νομοθεσίες και κανονισμούς για να ανοίξουν οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία όλων μας για να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και πληροφόρηση των πολιτών.
Προσωπικά είμαι έτοιμος ακόμα και τώρα να δώσω στη δημοσιότητα όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία και όλους τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς».

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ:«Να παραιτηθεί

«Η εξέλιξη που αφορά το συμβόλαιο της Διοικητικού της ΚΤ Χρυστάλλας Γιωρκάτζη είναι προφανές ότι την αφήνει εκτεθειμένη, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ζητώντας, παράλληλα, την διεξαγωγή “ανεξάρτητης έρευνας” η οποία θα διερευνήσει τις καταγγελίες της κ. Γιωρκάτζη για παρεμβάσεις στο έργο της “αλλά θα διερευνήσει και ποιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης σε αυτό το θέμα”.“Υπάρχει όντως θέμα παραίτησης λόγω της διαδικασίας που η ίδια ακολούθησε σε σχέση με το συμβόλαιο της και με το ζήτημα της μη ενημέρωσης του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, από ό,τι λέει ο ίδιος”, είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει και “θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και κ. Γιωρκάτζη”.Ανέφερε, ωστόσο, ότι “χωρίς να παραγνωρίζει το θέμα της ανάληψης ευθύνης από την ίδια την κ. Γιωρκάτζη για όσα έχουν συμβεί, το Κίνημα θεωρεί ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες και πληροφορίες στις οποίες αναφέρθηκε η κ. Γιωρκάτζη που οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι κάτι περισσότερο κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία”.

Για αυτό το λόγο, συνέχισε, το Κίνημα έχει ζητήσει ανεξάρτητη έρευνα η οποία θα διερευνήσει τις καταγγελίες της κ. Γιωρκάτζη αλλά θα διερευνήσει και ποιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης σε αυτό το θέμα.Μια παραίτηση δεν μπορεί να μας ικανοποιήσει αλλά θέλουμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών για παρεμβάσεις στο έργο της Διοικητικού της ΚΤ όπως και διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού”, πρόσθεσε.

Ο κ. Περδίκης επανέλαβε ότι “η ανάγκη διερεύνησης και ανάδειξης της αλήθειας γύρω από το παρασκήνιο αυτής της ιστορίας σε καμιά περίπτωση δεν μειώνει τις ευθύνες της κ. Γιωρκάτζη η οποία καλείται να της αναλάβει, αλλά δεν τελειώνει εκεί αυτή η ιστορία καθώς υπάρχει και παρασκήνιο”.