Αυστηρό μήνυμα Πούτιν προς Μέρκελ:«Προσέχετε τι λέτε για τη Ρωσία…»

Αυστηρή προειδοποίηση στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ “να προσέχει τι λέει” όταν αναφέρεται στο θέμα της Συρίας και στους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ειδικά απόPutin-Merkel μία χώρα όπως η Τουρκία που ευθύνεται για την κρίση, έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η κ. Μέρκελ είχε δηλώσει προηγουμένως, κατά τη συνάντηση της με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, “τρομοκρατημένη” από “τον ανθρώπινο πόνο” που βιώνουν οι Σύροι που έχουν παγιδευτεί στη μεθόριο Συρίας- Τουρκίας και κατήγγειλε τους “βομβαρδισμούς ιδίως εκείνους από τη ρωσική πλευρά” στο Χαλέπι.

Αμέσως το Κρεμλίνο έσπευσε να δώσει απάντηση στην Γερμανίδα Καγκελάριο και να την προειδοποιήσει: “Προτρέπουμε για μία ακόμη φορά όλο τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην επιλογή των λέξεων του, δεδομένης της πολύ ευαίσθητης κατάστασης σήμερα στη Συρία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Κανένας δεν προέβη σε τέτοιου είδους δηλώσεις” όταν “οι βάρβαρες ενέργειες των τρομοκρατών” στοχοθετούσαν τις δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, προσέθεσε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ουδείς μπορεί να παρουσιάσει την παραμικρή αξιόπιστη απόδειξη ότι άμαχοι σκοτώθηκαν στους ρωσικούς βομβαρδισμούς παρά τις κατηγορίες των χωρών της Δύσης και της συριακής αντιπολίτευσης.

Το αυστηρό μήνυμα της Μόσχας προς την κ. Μέρκελ η οποία φαίνεται να συμπλέει με την Τουρκία όταν προετοιμάζει το έδαφος  για να εισβάλει στη Συρία   δεν αφορούσε μόνο για τις δηλώσεις  της, αλλά και για  την απόφαση  της Ε.Ε. να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.