Eσβησε αγγελούδι 16 μηνών στο Μακάρειο

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό από το θάνατο βρέφους με εικόνα μικροβιακής λοίμωξης λέει το Υπ.Υγείας 

Βρέφος 16 μηνών διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση από ιδιωτικό νοσοκομείο της Λεμεσού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων το βράδυ της Κυριακής . Το βρέφος παρουσίαζε εικόνα σηπτικής καταπληξίας με διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα με διασωλήνωση και το βρέφος τοποθετήθηκε σε μηχανικό αερισμό με ταυτόχρονη φαρμακευτική αγωγή.

Öùôïãñáöéêü óôéãìéüôõðï áðü ôï Ãåíéêü Íïóïêïìåßï Ëåõêùóßáò, Ôñßôç 29 Éáíïõáñßïõ 2015. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, το βρέφος απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας:

«Με βάση την κλινική εικόνα, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως μικροβιακή λοίμωξη και έχει ενεργοποιηθεί το Πρωτόκολλο για τις «Διαδικασίες Αντιμετώπισης Πιθανού Περιστατικού Μηνιγγιτιδοκοκκικής Μηνιγγίτιδας ή Σηψαιμίας στα Κυβερνητικά Νοσηλευτήρια».

Για τον λόγο αυτό εντοπίστηκαν όλα τα άτομα υψηλού κινδύνου, που είναι τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με το βρέφος, τους χορηγήθηκε η κατάλληλη χημειοπροφύλαξη και τους δόθηκαν οδηγίες.

Το περιστατικό κρίνεται ως μεμονωμένο και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό» κατλήγει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας.