Μπουρτζού: «Ο Αναστασιάδης με τις δηλώσεις του προκαλεί αναστάτωση και λανθασμένες εντυπώσεις για τις συνομιλίες»

Είναι λάθος να δημιουργούνται εντυπώσεις ότι έχει επιτευχθεί σύγκλισηbaris_burcu660 σε κεφάλαια στο Κυπριακό, όπου όμως δεν έχει επιτευχθεί, δήλωσε ο Μπαρίς Μπουρτζού, εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Σε νέα γραπτή του δήλωση σχετικά με πρόσφατη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για το Κυπριακό, ο κ. Μπουρτζού υποστ’ηριξε , σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα “Κίπρις” ότι, ο κ. Αναστασιάδης δεν πράττει σωστά και με τη στάση του δημιουργεί αναστάτωση.

Συνεχίζοντας έκανε λόγο για προπαγάνδα που γίνεται ενόψει και των βουλευτικών εκλογών “στον νότο” λέγοντας ότι βλάπτει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Υποστήριξε ότι η τ/κ πλευρά στις δηλώσεις που κάνει για τις συνομιλίες και τις θέσεις της είναι προσεκτική ώστε να μην δημιουργήσει ζημιά στις διαπραγματεύσεις.

“Εμείς δε δημιουργήσαμε ποτέ την λανθασμένη εντύπωση, ότι στα θέματα που δεν έχουν επιτευχθεί συγκλίσεις η ε/κ πλευρά συμφώνησε με τις θέσεις μας. Και περιμένουμε και από τους συνομιλητές μας να πράξουν το ίδιο (να μην δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις)” είπε ο κ. Μπουρτζού.