ΔΗΚΟ -ΕΔΕΚ καταγγέλλουν τον Πρόεδρο ότι παραπλανεί το λαό

Επίθεση κατά του Προέδρου Αναστασιάδη και έντονη κριτική ότι αποκρύβει την αλήθεια από το λαό και παραπλανεί εξαπέλυσαν σήμερα το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ .ακιντζι_αναστασιαδης4

Απ’ αφορμή συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εφ.«Πολίτης », το ΔΗΚΟ χαρακτηρίζει επικίνδυνες τις αναφορές του Προέδρου , ενώ η ΕΔΕΚ τον κατηγορεί οτι παραπλανεί και ότι άλλα λέει στο Εθνικό Συμβούλιο  και άλλα δημοσιοποιεί στη συνέντευξη του.

Το ΔΗΚΟ  με δήλωση του αναπληρωτή εκπρόσωπου τύπου του κόμματος Αθ.Αντωνιάδη επισημαίνει:

«Μόνο επικίνδυνες μπορούν να χαρακτηριστούν οι αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Πολίτης, είτε αυτές εδράζονται σε αφελείς εκτιμήσεις, είτε επιδιώκουν να παραπλανήσουν το λαό.
Δεν μπορεί, ο κ. Αναστασιάδης να επιμένει να πιστώνει τον Ακκιντζί με ειλικρίνεια και να δηλώνει ότι ο Ακκιντζί συμφωνεί με την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ομοσπονδία, ενώ ο εκπρόσωπος του Ακκιντζί περιέγραψε ξεκάθαρα την πρόθεση της τουρκικής πλευράς για κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για επιβολή συνομοσπονδιακής λύσης.
Στη συνέντευξη επιβεβαιώνεται η εγκληματικά υποχωρητική και λανθασμένη πορεία που ακολουθεί ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος παραδέχεται ότι:
Στο Περιουσιακό, το μόνο που δήθεν έχει πετύχει είναι να μπορεί ο ιδιοκτήτης «να διεκδικήσει» κάποια από τις θεραπείες για την περιουσία του.
Στο Εδαφικό, δεν έχουν συζητηθεί χάρτες και περιοχές.
Αποδέχεται τις εγγυημένες πλειοψηφίες, τις οποίες τώρα ονομάζει «πληθυσμιακή αναλογία».
Στο θέμα των εποίκων δεν γίνεται καμία αναφορά, προφανώς επειδή δεν έχει γίνει καμία συζήτηση.
Δηλαδή, μέχρι στιγμής, η πλευρά μας δίνει χωρίς να έχει πάρει.
Πάντως, στη συνέντευξη του, ο κ. Αναστασιάδης ήταν ομολογουμένως αποκαλυπτικός, ίσως πιο αποκαλυπτικός απ’ ότι είναι στο Εθνικό Συμβούλιο.»

Η ΕΔΕΚ

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου αφού καταγγέλλει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
επιχειρεί να παραπλανήσει τον κυπριακό λαό και την πολιτική ηγεσία σημείωνει ότι:

«Υπάρχει διάσταση μεταξύ των όσων ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης στη συνέντευξη του στον «Πολίτη» με όσα αναφέρει στο Εθνικό Συμβούλιο του οποίου επικαλούμαστε τα πρακτικά.
Είναι φανερό ότι ο Πρόεδρος επιχειρεί να αποπροσανατολίσει αποκρύβοντας στοιχεία ή εμφανίζοντας τα διαφορετικά ανάλογα με την περίπτωση και το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται.
Το ερώτημα είναι ποιον προσπαθεί να παραπλανήσει ο κ. Αναστασιάδης;
Τον κυπριακό λαό ή την πολιτική ηγεσία; Ή μήπως και τους δύο;
Το μόνο σίγουρο που προκύπτει όχι μόνο από τη συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη από αλλά και τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί, είναι ότι αυτό το οποίο συζητείται δεν είναι ομοσπονδία, αλλά η υιοθέτηση των τουρκικών θέσεων για συνομοσπονδία με βάση φυλετικά κριτήρια υπό το κάλυμμα της ΔΔΟ.
Αυτό είναι φανερό από:
την ουσιαστική κατάργηση του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας και τη μετατροπή του σε θέμα αποζημιώσεων ή ανταλλαγής
στην αποδοχή ότι η κυριαρχία προέρχεται 50-50 από τα συνιστώντα κρατίδια
στην υιοθέτηση τριών ιδιοτήτων του πολίτη
στην υιοθέτηση φυλετικών κριτηρίων και ξεχωριστών πλειοψηφιών στα νομοθετικά σώματα
στην αποδοχή χωριστών πλειοψηφιών πληθυσμού, εδάφους και περιουσίας κάθε ζώνης η οποία μετατρέπεται σε συνιστών κρατίδιο
στον περιορισμό των τεσσάρων βασικών ελευθεριών του ατόμου και τη μετατροπή τους σε δικαίωμα επίσκεψης και διανυκτέρευσης.»