O Μπουρτζού επιμένει : «Οι νύξεις ότι ο Ακιντζί είναι υπέρ της μετεξέλιξης της ΚΔ δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα»

Νέο όνομα, νέα σημαία και νέα δομή

Οι νύξεις που γίνονται ότι ο Μουσταφά Ακιντζί είναι υπέρ της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Μπαρίς Μπουρτζού, εκπρόσωπο του Τουρκοκύπριου ηγέτη.baris_burcu660

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτζού απευθύνθηκε στα τ/κ ΜΜΕ λέγοντας ότι πρέπει να είναι προσεκτικά με την αναμετάδοση ειδήσεων από τον ε/κ Τύπο, αφού οι “εικασίες,” όπως είπε, που γράφονται “αποτελούν μέρος της προπαγάνδας”.Σε ότι αφορά την πορεία των συνομιλιών, ο κ. Μπουρτζού είπε πως υπάρχει επιβράδυνση στην πρόοδο, αλλά υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές. “Μπορεί να υπάρχει διακοπή στην ταχύτητα της προόδου όμως υπάρχει μια συνεχόμενη πρόοδος”, ανέφερε Ανάφερε ακόμα ότι ο κ. Ακιντζί σε πολλές περιπτώσεις αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, “στη δημιουργία ενός νέου ονόματος, μιας νέας σημαίας, μίας νέας δομής”.

Ο κ. Μπουρτζού αναφέρθηκε και στις βουλευτικές εκλογές του Μάη και είπε ότι “οι ανάγκες για τις βουλευτικές εκλογές στο `νότο` και οι ανάγκες σε ότι αφορά τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού είναι διαφορετικές”

Είπε ακόμα ότι είναι φυσικό η κάθε πλευρά να θέλει να μοιραστεί τις θέσεις της με την κοινότητα της και πρόσθεσε ότι, δεν είναι σωστό να αναφέρεται το όνομα του ηγέτη των Τ/κ όταν εκφράζεται μια θέση, και να αφήνονται υπόνοιες ότι αυτός μοιράζεται την συγκεκριμένη θέση.

Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τις συναντήσεις των δύο ηγετών και σε παρατήρηση ότι τον μήνα αυτό θα πραγματοποιηθούν μόνο δύο, ο κ. Μπουρτζού είπε ότι οι συναντήσεις των ηγετών καθορίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα και των δύο πλευρών.

Υπάρχει επιβράδυνση στην πρόοδο, σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζού, “αλλά υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές. Μπορεί να υπάρχει διακοπή στην ταχύτητα της προόδου όμως υπάρχει μια συνεχόμενη πρόοδος”, είπε.