Στην Ελλάδα θα ανακριθούν Βγενόπουλος, Μπουλούτας και Μάγειρας

Από τις ελληνικές διωκτικές Αρχές θα ανακριθούν60871e3459a450d382548dbab9771c6c_L-770x439_c ο Ανδρέας Βγενόπουλος και οι οι στενοί του συνεργάτες, Ευθύμιος Μπουλούτας και Κυριακός Μάγειρας, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών στην Αθήνα.Ο
Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης χαρακτήρισε πολύ καλή εξέλιξη την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών στην Αθήνα να απορρίψει τις ενστάσεις που είχαν εγερθεί σε σχέση με την ανάκριση πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας που βρίσκονται στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας.

Ο κ. Κληρίδης υποστήριξε ότι μετά την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την ανάκριση των προσώπων αυτών από την ανακρίτρια, σε τόπο και χρόνο που θα ορίσει η ίδια, και αναμένεται ότι θα γίνει στην παρουσία ανακριτών από την Κύπρο, όπως είχε επιχειρηθεί την προηγούμενη φορά (τον περασμένο Σεπτέμβριο).”Αυτή είναι μια πολύ καλή εξέλιξη, παρά την καθυστέρηση η οποία έχει προκληθεί, διότι ανοίγει ο δρόμος και καταδεικνύεται ότι οι μηχανισμοί απονομής της δικαιοσύνης λειτουργούν”, επεσήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κληρίδης είπε πως μετά τις καταθέσεις αυτές θα εξεταστεί όλο το υλικό που έχει συλλεχθεί για να ληφθεί η απόφαση για την καταχώρηση υπόθεσης. Οι καταθέσεις τους, σημείωσε, αποτελούν το τελευταίο κομμάτι στο πλαίσιο των ανακρίσεων, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία να ακουστεί και η δική τους άποψη.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε πως στο πλαίσιο της καταχώρησης της πρώτης ποινικής υπόθεσης που σχετίζεται με τη Λαϊκή Τράπεζα, εναντίον πρώην στελεχών της, είχε υποβληθεί στις ελληνικές αρχές αίτημα δικαστικής συνδρομής για την ανάκριση πρώην στελεχών της τράπεζας που βρίσκονται στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Βγενόπουλος και ο κ. Μπουλούτας.

Η ανάκριση ενώπιον της ανακρίτριας είχε προσκρούσει σε νομικές ενστάσεις, τις οποίες ήγειραν τα πρόσωπα αυτά, και το θέμα είχε παραπεμφθεί σε Εφέτη-Εισαγγελέα και ακολούθως σε Συμβούλιο Εφετών, το οποίο επιλήφθηκε των ενστάσεων, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτό το αίτημα των κυπριακών αρχών για ανάκριση των ιδίων, είπε ο κ. Κληρίδης. Πρόσθεσε πως τελικά, με απόφαση βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι ενστάσεις απορρίφθηκαν.

Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται να κληθούν τα πρόσωπα αυτά για να δώσουν καταθέσεις, ο κ. Κληρίδης είπε πως αυτό εξαρτάται από την ανακρίτρια, “αλλά πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει σύντομα.”

Εξάλλου μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ Μεσημέρι και Κάτι, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την υπόθεση που αφορά στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας για αδικήματα που αφορούν χειραγώγηση της τιμής της μετοχής.

Υπενθύμισε ότι για την υπόθεση ζητήθηκε μέσω δικαστικής συνδρομής η ανάκριση Ελλαδιτών στελεχών μεταξύ των οποίων είναι ο κ. Βγενόπουλος και ο κ. Μπουλούτας. Ωστόσο η ανάκριση τους είχε προσκρούσει σε ενστάσεις των ιδίων, σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να γίνει αποδεκτό το αίτημα των κυπριακών Αρχών.

Στη συνέχεια εξήγησε η ανακρίτρια παρέπεμψε το θέμα σε κάποιο Εισαγγελέα, και αυτός με τη σειρά του στο Συμβούλιο Εφετών. Κατόπιν κάποιας καθυστέρησης, τελικά το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε τις ενστάσεις των υπόπτων με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την ανάκριση τους.

Πλέον η ανάκριση αναμένεται να γίνει σύντομα από την Ελαδίτισα ανακρίτρια, παρουσία και των Κυπρίων ανακριτών.Ερωτηθείς για το τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη, ο Κώστας Κληρίδης ανέφερε ότι ανοίγεται ο δρόμος για να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ παράλληλα μίλησε για απόδειξη ότι οι μηχανισμοί απονομής δικαιοσύνης λειτουργούν κανονικά.

Μάλιστα προανήγγειλε εξελίξεις σύντομα και σε άλλες υποθέσεις που σχετίζονται με την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.