H Bρετανία δεν θα εγκαταλείψει τις στρατιωτικές βάσεις μετά τη λύση

Χρυσώνει το χάπι λέγοντας πως θα εκχωρήσει ένα τμήμα τους

Αναγκαία θεωρεί την παραμονή της στην Κύπρο η Βρετανία με την διατηρηση των Βρετανικών Βάσεων και μετά τη λύση του Κυπριακού. Την θέση αυτή  επαναβεβαίωσε

ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

στη Βουλή των Λόρδων εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας ο οποίος επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι λέγοντας πως η  Βρετανία θα εκχωρήσει στην επανενωμένη Κύπρο ένα μόνο τμήμα του εδάφους των βάσεων.Διαβάστε τι ακριβώς είπε ο εκπρόσωπος του Βρετανικού ΥΠΑΜ:

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη και του κ. Ακιντζί να επανενώσουν την Κύπρο μέσω μίας δίκαιης και διαρκούς λύσης. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάνει μία γενναιόδωρη προσφορά, ότι ως μέρος μίας συνολικής λύσης θα εκχωρήσει ένα σημαντικό ποσοστό της γης των περιοχών των κυρίαρχων βάσεων», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Υφυπουργός Άμυνας Κόμης Χάου.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος συμπλήρωσε: «Ωστόσο, οι περιοχές των κυρίαρχων βάσεων συνεχίζουν να έχουν σημαντική επιχειρησιακή αξία για την άμυνα, η οποία αναμένεται έχει μακροπρόθεσμη διάρκεια».

Ο Κόμης Χάου απαντούσε σε γραπτά ερωτήματα που είχε υποβάλει ο Λόρδος Κιλκλούνεϊ, με τα οποία ζητούσε να πληροφορηθεί τις σκέψεις της κυβέρνησης γύρω από την εκχώρηση εδάφους των βάσεων στο πλαίσιο της συμβολής στη λύση του Κυπριακού, αλλά και τη θέση της κυβέρνησης αναφορικά με το ενδεχόμενο εγκατάλειψης μίας η αμφότερων των βάσεων στην Κύπρο, πάλι στο πλαίσιο διευκόλυνσης μίας πολιτικής λύσης.