«Οχι άλλοι εργαζόμενοι στην ανεργία» αξιώνει το προσωπικό των Κ. Αερογραμμών

Μαχητική διαδήλωση  για αποτροπή  της πορείας πώλησης της Εταιρείας

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Όχι άλλοι εργαζόμενοι στην ανεργία», «Κλείσιμο Κυπριακών Αερογραμμών = 1.000 νέοι άνεργοι», «Ο τόπος χρειάζεται Εθνικό Αερομεταφορέα» και «Απαιτούμε διασφάλιση του Ταμείου Προνοίας» οι εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.Cyprus Airways employees protest in Nicosia

Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών των υπαλλήλων έχουν ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου ο Υπουργός αρνήθηκε τη συνάντηση.

Ο κ. Νεοφύτου ζήτησε από τους εργαζομένους να συνεχίσουν τον αγώνα για να ανατρέψουν την πορεία πώλησης των Κυπριακών Αερογραμμών.

Ο ΓΓ της ΟΗΟ ΣΕΚ Αντρέας Ηλία δήλωσε στους εργαζομένους ότι θα εξακολουθήσουμε να ασκούμε πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να καθοριστούν συναντήσεις με πολιτικά κόμματα και αρμόδιους φορείς ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Σε δηλώσεις τους οι εργαζόμενοι τόνισαν την ανάγκη η Κύπρος να διατηρήσει τον εθνικό της αερομεταφορέα και να μην τον ξεπουλήσει σε ξένη εταιρεία.

Όπως ανέφεραν επίσης τα €100 εκατομμύρια ζημιών των Κυπριακών Αερογραμμών είναι το αποτέλεσμα των κακών χειρισμών των κυβερνήσεων και όχι των λαθών των εργαζομένων οι οποίοι δεν πρέπει να θυματοποιηθούν.

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων των Κυπριακών Αερογραμμών  είχε προγραμματιστεί να γίνει έξω από τα γραφεία της KPMG.Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν αρχικά έξω από τα γραφεία του διεθνούς οίκου αλλά τελικά μετέβησαν  έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου συνεδριάζει η Τεχνική Επιτροπή για τις Κυπριακές Αερογραμμές με εκπροσώπους της Ryanair.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των συντεχνιών τους θα ζητήσουν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό οι συντεχνίες θα επιδώσουν υπόμνημα με τις θέσεις τους.