Κίνημα Αλλλεγγύη: Bαριές πολιτικές και ηθικές ευθύνες στην υπόθεση της FOCUS

Το πόρισμα της Ανεξάρτητης Εισαγγελικής Αρχής για την «FOCUS» “επιβεβαιώνει τις σκοτεινές διαδρομές χρημάτων και τη διαπλοκή των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με επιχειρηματίες, οι οποίοι οδήγησαν την Κύπρο στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την οικονομική καταστροφή”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη.Focus-1024x680

Σύμφωνα με το Κίνημα, ακόμη και αν δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, “είναι ξεκάθαρο ότι προκύπτουν βαριές πολιτικές και ηθικές ευθύνες. Οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, αλλά και όσοι άλλοι εμπλέκονται θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Ακόμη αναφέρεται πως κύρια ερωτήματα τα οποία βασανίζουν το λαό και παραμένουν αναπάντητα από τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ είναι ποιά ανταλλάγματα έδωσαν τα ίδια τα κόμματα στους ιδιοκτήτες της «FOCUS» ώστε να εξασφαλίσουν χρηματική ενίσχυση εκατομμυρίων στα ταμεία τους για τις προεκλογικές τους εκστρατείες και γιατί μετά την έκδοση του πορίσματος αποφεύγουν να απαντήσουν στην ουσία της υπόθεσης.

Το ΣΗΜΑΙΑ

Εξάλλου το   Κοινωνικό Κίνημα ΣΗΜΑΙΑ, με ανακοίνωσή του εκφράζει απογοήτευση “για το επιβεβαιωμένο πλέον από τον Γενικό Εισαγγελέα, σκοτεινό και ύποπτο πάρε- δώσε των κομμάτων ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ, με την εταιρεία FOCUS αλλά και για την αμετανόητη στάση που τηρούν τα δύο μεγάλα κόμματα του τόπου τα οποία αντί να απολογηθούν, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα”.

Το Κίνημα αναφέρει ότι το μέγα ερώτημα παραμένει: Τι πήρε ως αντάλλαγμα η εταιρεία FOCUS Και διερωτάται μήπως αυτό ήταν να μην συνεχιστούν οι έρευνες για την Λαϊκή και να μην προχωρήσει οποιαδήποτε ποινική υπόθεση εναντίον του κ. Βγενόπουλου και γι’ αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί να καταθέσει.

Θέτει, επίσης, τα ερωτήματα, κατά πόσον έχει ερευνηθεί παράλληλα ποιες άλλες δοσοληψίες έκανε η FOCUS και “ποιους άλλους μπορεί να χρηματοδότησε; Ποια η σύνδεση της με τη Λαϊκή; Δηλώθηκαν από τα κόμματα ως έξοδα των εκλογών τη συγκεκριμένη περίοδο; Πλήρωσαν τις απαραίτητες φορολογίες στο κράτος;”, ενώ καταλήγοντας αναφέρει ότι το Κίνημα ΣΗΜΑΙΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειες του ώστε οι έρευνες να συνεχιστούν για να λάμψει η αλήθεια “και οι ένοχοι να οδηγηθούν επιτέλους ενώπιον της δικαιοσύνης”.