Nέα «καράμπολα» για τα αυτοκίνητα μεταξύ Χάσικου και Γ.Ελεγκτή

Νέα  αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα  μεταξύ του ΥΠΕΣ Σ.Χάσικου και του Γ.Ελεγκτή Οδ. Μιχαηλίδη. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο είναι η συζήτηση που έχει αρχίσει γύρω από το ζήτημα του χρώματος των λιμουζινών των κρατικών αξιωματούχων. xasikos-200x200

«Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον», ήταν το σχόλιο του Υπουργού Εσωτερικών για το όλο θέμα, προσθέτοντας ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα έπρεπε να ασχολείται με πιο σοβαρά θέματα.

«Οι 50.000 δεν είναι κώνωπας για τον φορολογούμενο πολίτη», ήταν, μεταξύ άλλων, η απάντηση του Γενικού Ελεγκτή.

Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος

«Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον», ήταν η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, σε εκπροσώπους ΜΜΕ σε ερώτηση για το αν θα χρησιμοποιεί την καινούργια ή την παλιά λιμουζίνα και ποιο χρώμα προτιμά.

«Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον. Μελετάτε τας γραφάς. Νομίζω ότι έχει πιο σοβαρά θέματα να καταπιαστεί η Ελεγκτική Υπηρεσία από το να ασχολείται με τα χρώματα των αυτοκινήτων των Υπουργών. Σχετικά με την αναφορά προς εμένα σε σχέση με το υπουργικό αυτοκίνητο, να πω ότι δεν θέλω κρατικό όχημα, κάτι που για μήνες έκανα και στο παρελθόν» είπε ο κ. Χάσικος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Συνεπώς, συνέχισε, δεν με ενδιαφέρει το χρώμα της κρατικής λιμουζίνας ούτε αν πρόκειται για καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή μεγάλου ή μικρού κυβισμού. «Δεν θέλω. Θα κυκλοφορώ με το δικό μου αυτοκίνητο. Ούτε και τη βενζίνη θέλω να μου πληρώνουν. Η παράκληση είναι να ασχοληθούν (κάποιοι) με πιο σοβαρά θέματα και (σοβαρά θέματα) έχουμε πολλά», κατέληξε.

 

Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης

Ενδιαφέρουσες οι δηλώσεις του Υπουργού. Θα αναμένουμε να ακούσουμε τα σοβαρά θέματα με τα οποία θεωρεί ότι θα έπρεπε να ασχολείται η Ελεγκτική Υπηρεσία και δεν το πράττει. Ποια είναι λοιπόν η «κάμηλος» που έχουμε καταπιεί; Αφορά το δικό του Υπουργείο; Την παρούσα Κυβέρνηση; Θεωρεί ότι υπάρχει κάποια «κάμηλος» της προηγούμενης Κυβέρνησης που έχουμε καταπιεί;

Μέχρι τώρα το παράπονο του ήταν πως ασχολούμαστε με θέματα εκτός των αρμοδιοτήτων μας. Δύο λοιπόν τα προβλήματα τώρα; Ξεφεύγουμε των αρμοδιοτήτων μας και ασχολούμαστε με τα μικρά; Αναμένουμε την επόμενη κατηγορία.

Έχει δίκαιο πάντως πως υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα από το χρώμα των υπουργικών λιμουζίνων. Διερωτώμαι αν το έθεσε όταν κυκλοφορούσε η λίστα στους Υπουργούς για να διαλέξουν χρώμα. Ή αν συμβούλεψε κατ’ ανάλογο τρόπο τον συνάδελφο του Υπουργό Μεταφορών, όταν αποφάσιζε να δώσει οδηγίες για να αλλάξουν παράνομα οι όροι του διαγωνισμού και να παραγγελθούν διάφορα χρώματα, ενδεχομένως διευκολύνοντας και την προμηθεύτρια εταιρεία και δημιουργώντας ταυτόχρονα διαχειριστικό πρόβλημα, που ήδη εκδηλώθηκε από το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας πολύ ορθά τους επέστρεψε την Tornado Grey Audi που του έστειλαν.

Ορθή η απόφαση του Υπουργού να μην κυκλοφορεί πλέον με την ενεργοβόρο (πρώην προεδρική) μερσεντές που κρατούσε τα τελευταία 2 χρόνια διανύοντας 40.000 χλμ. Θα ήταν φυσικά καλύτερα να το είχε αποφασίσει προτού το Υπουργείο Μεταφορών του παραγγείλει την (ασημί) Audi που τώρα δεν θέλει και η οποία παραμένει αναξιοποίητη μαζί με μία ακόμη ασημί Audi, τις οποίες πλήρωσε ο φορολογούμενος πολίτης, για τον οποίο σίγουρα οι 50.000 ευρώ δεν είναι κώνωπας.