Το ΑΚΕΛ κατηγορεί το ΡΙΚ ότι «κατασκεύασε και μετέδωσε ψευδή είδηση» για τη FOCUS

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του κατηγορεί το ΡΙΚ  ότι  κατασκεύασε και μετέδωσε ψευδή είδηση για την υπόθεση της Focus. Στηνανακοίνωση αναφέρονται και τα πιο κάτω:images

«Εκφράζουμε την έντονη απαρέσκειά μας για τον τρόπο που το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου επέλεξε να παρουσιάσει ειδήσεις σχετικές με το ΑΚΕΛ, σε σχέση με την υπόθεση της Focus. Στα Δελτία Ειδήσεων που ακολούθησαν τη δημοσιογραφική διάσκεψη του Γενικού Εισαγγελέα για τις χρηματοδοτήσεις της Focus, το ΡΙΚ μετέδωσε ψευδώς ότι το ΑΚΕΛ επωφελήθηκε 880 χιλιάδες ευρώ από τη Focus.
Στη δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα που μεταδόθηκε ζωντανά από το ΡΙΚ λίγα λεπτά πριν αναφέρεται ότι «στα εξασφαλισμένα έγγραφα και στις ληφθείσες από την Ελλάδα καταθέσεις, δεν αναφέρεται οτιδήποτε σχετικά με πρόσωπο ή παράταξη ή πολιτικό κόμμα προς όφελος του οποίου εκδόθηκαν τα εισιτήρια». Κατ’ επέκταση η είδηση που το ΡΙΚ αναμετάδωσε δεν συνιστά μόνο διαστρέβλωση αλλά και ψευδή είδηση.
Είμαστε υποχρεωμένοι να μελετήσουμε το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για να υπερασπιστούμε την αλήθεια και τη δεοντολογική ενημέρωση.»