Το Buddy Bear έφθασε στην Κύπρο και καλεί καλλιτέχνες να δημιουργήσουν

Η Πρεσβεία της Γερμανίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου καλούν καλλιτέχνες από την Κύπρο να υποβάλουν τις προτάσεις τους για το `Cyprus Buddy Bear` μέχρι τις 4 του Μάρτη.

epa04564068 A group of people walk around during the opening of the exhibition 'United Buddy Bears' with more than 120 art sculptures representing different countries at San Francisco square at Havana, Cuba, 16 January 2015. EPA/Alejandro Ernesto

Το Buddy Bear είναι ένα γλυπτό σε σχήμα αρκούδας με υψωμένα τα χέρια της που συμβολίζει τη φιλική διάθεση και την αισιοδοξία.

Η εκστρατεία αυτή έχει τις ρίζες της στο Βερολίνο (η αρκούδα είναι το σύμβολο του Βερολίνου) και στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης μεταξύ των λαών, των πολιτισμών και των θρησκειών. Μέχρι σήμερα περίπου 140 τέτοια γλυπτά έχουν δημιουργηθεί από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν τις χώρες καταγωγής τους.

Οπως σημειώνεται, η εκστρατεία αυτή είναι ιδιαίτερα συμβολική για την Κύπρο, καθώς ξεκίνησε από το Βερολίνο, μια πόλη που υπήρξε μοιρασμένη για δεκαετίες και φθάνει στην Κύπρο όπου η διαίρεση εξακολουθεί να είναι μια πραγματικότητα.

Μπορούν να υποβληθούν κοινές προτάσεις από δικοινοτικές ομάδες καλλιτεχνών με τουλάχιστον έναν καλλιτέχνη από κάθε κοινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες www.niko.diplo.de και www.buddy-bear.com.