Eφτασε η ώρα για λύση λέει ο Ακιντζί

Έχει έρθει η ώρα για τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι η βάση της διζωνικής δικοινοτικής 590_13d2c335ecfdffa09be03c1130e3363aομοσπονδίας έχει δημιουργηθεί από το 1974.

Αν και το περίγραμμα αυτής της διευθέτησης υπάρχει ήδη, δεν έχει επιτευχθεί η νομική βάση και η διεθνής αποδοχή της, είπε, μιλώντας στα κατεχόμενα μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ), του κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Ευχαρίστησε το κόμμα και τον ηγέτη του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για την εκπεφρασμένη στήριξή τους στην επίλυση του Κυπριακού με παράλληλη διασφάλιση «της κυριαρχίας, της πολιτικής ισότητας και της ασφάλειας» του τ/κ «λαού» και ευχήθηκε να υπάρχει η ίδια στήριξη από όλα τα κόμματα εντός του τουρκικού Κοινοβουλίου.

Εξέφρασε παράλληλα τη χαρά του, διότι, όπως είπε, το Κυπριακό δεν τυγχάνει πλέον εκμετάλλευσης στην τουρκική πολιτική σκηνή.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες και ευχήθηκε το 2016 να είναι η χρονιά της λύσης.

Εκ μέρους της επιτροπής διεθνών σχέσεων του ΡΛΚ, ο Ozturk Yilmaz παρέδωσε στον κ. Ακιντζί επιστολή εκ μέρους του κ. Κιλιτσντάρογλου με τις ευχές του, ενώ ανέφερε ότι για το κόμμα του, το Κυπριακό αποτελεί «εθνικό θέμα».