Υπόθεση ΣΠΕ Αγ.Φύλας:Συνελήφθη και η 50χρονη Ρωσίδα συμβία του φερόμενου εγκέφαλου

Στη σύλληψη 50χρονης από τη Ρωσία προχώρησε σήμερα η Αστυνομία στη Λεμεσό, η οποία ήταν η τελευταία για την οποία εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τη Δευτέρα, σε σχέση με το σκάνδαλο σύναψης δανείων στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.CNA_M555a490459a3456c95a0e4ba45c28c59

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η 50χρονη συμβία του πρώτου υπόπτου, του επιχειρηματία που φέρεται ως ο εγκέφαλος της υπόθεσης, ανακρίνεται και συνεργάζεται με τους αστυνομικούς ανακριτές.

Μεταξύ άλλων, έχουν εντοπιστεί σε τραπεζικούς της λογαριασμούς μεγάλες καταθέσεις που δεν αποκλείεται να αφορούν χρήματα από τα δάνεια που εξασφάλιζε ο επιχειρηματίας σύντροφός της από την πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Στην πορεία των ανακρίσεων θα αποφασιστεί κατά πόσο θα οδηγηθεί ή όχι αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Συνολικά για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση άλλα 17 πρόσωπα, ενώ ένας εκτιμητής ακινήτων που είχε συλληφθεί αφέθηκε ελεύθερος, αφού διαπιστώθηκε πως η υπογραφή και το έμβλημα της εταιρείας του, που εντοπίστηκαν σε εκτιμήσεις ακινήτων, είχαν πλαστογραφηθεί.