Σε κλοιό κακοκαιρίας η Ελλάδα, χιόνια και ψύχος από αύριο

FD1558385BDCC5F074B7A20085567976

Από την υπερχείλιση του ποταμού κατέρρευσε γέφυρα που συνδέει τη Διάβα με την Καλαμπάκα

Κακοκαιρία σαρώνει ολόκληρη την Ελλάδα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στις Σέρρες, την Κυριακή, όταν το ΙΧ του έπεσε σε χείμαρρο.

Το γύρισμα των ανέμων σε βόρειους από αργά το βράδυ της Κυριακής σηματοδοτεί την έλευση ενός χιονιά που θα διαρκέσει μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι χιονοπτώσεις πρώτα θα εκδηλωθούν στη βόρεια Ελλάδα, θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και θα κρατήσουν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Από το Πήλιο και νοτιότερα τα χιόνια θα κρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τη Δευτέρα και θα επηρεαστεί κυρίως η Θεσσαλία, η Φθιώτιδα, η Ευρυτανία, η Εύβοια, ενώ από την Πελοπόννησο εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Αχαΐα, η Κορινθία και η Αρκαδία.

Προβλήματα και καταστροφές από την κακοκαιρία

Την Κυριακή, στην Αττική τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν κυρίως σε Μαρούσι, Χαλάνδρι και Νέα Ερυθραία από τους ισχυρούς ανέμους. Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έγιναν συνολικά 164 κλήσεις για πινακίδες και άλλα αντικείμενα που έπεσαν στους δρόμους, καθώς και για κοπές δένδρων.

Στα Τρίκαλα κατάρρευσε η γέφυρα της Διάβας στην Καλαμπάκα το βράδυ του Σαββάτου από τα ορμητικά νερά του Πηνειού. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr μαζί με τη γέφυρα ο ποταμός παρέσυρε και ένα τεχνητό φράγμα που είχε κατασκευαστεί το περασμένο καλοκαίρι.

Ένας 47χρονος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από όχημα που έπεσε στο ρέμα Κρουσοβίτη, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Το όχημα ανασύρθηκε από τις λάσπες με γερανό της αστυνομίας .Οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν από κατοίκους που είδαν το αυτοκίνητο να παρασύρεται μέσα στον χείμαρρο ενώ στην περιοχή βρισκόταν σε εξέλιξη σφοδρή βροχόπτωση.