Υποψήφιος με το ΔΗΚΟ ο δρ.Ανδρέας Φάντης πρώην μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

Τα πάνω κάτω φέρνουν οι διεργασίες των κομμάτων στη  προσπάθεια τους να διεμβολίσουν άλλους κομματικούς χώρους κατα τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. apo-to-akel-ekleise-sto-diko-o-andreas-fantisΜε εξαίρεση  το ΑΚΕΛ το οποίο έχει επικυρώσει το περασμένο Σάββατο και έχει ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο του συνεχίζονται στα άλλα κόμματα επαφές και συζητήσεις  για να κλειδώσουν  μέχρι το τέλος αυτού του μήνα αρχές του ερχόμενου  τα ψηφοδέλτια τους. Το ΔΗΚΟ έχει σχεδόν ολοκληρωσει τις επαφές του με παράγοντες ή και προσωπικότητες από άλλους χώρους  οι οποίοι θα συμπληρώσουν τους κομματικούς υποψήφιους.

Σαν βόμβα έσκασε στο ΑΚΕΛ  η πληροφορία πως ο δρ Αντρέας Φάντης ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, δημοτικός σύμβουλος του κόμματος στη Λευκωσία και με έντονη παρουσία στα διοικητικά της Ομόνοιας, θα  κατέλθει ως υποψήφιος  βουλευτής του ΔΗΚΟ στην επαρχία Λευκωσίας.

Οπως πληροφορούμαστε ο Α.Φάντης   προσπαθούσε  για πάνω από πεντε μήνες να συναντηθεί με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αλλά ο τελευταίος επικαλούμενος φόρτο εργασίας απέφευγε μια συνάντηση μαζί του. Ωστόσο όταν διέρρευσε ανεπίσημα η πληροφορία ότι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ζήτησε να συναντηθεί μαζί του και βολιδοσκόπησε  πιθανή συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ , τότε κλήθηκε στο ΑΚΕΛ   από δευτεροκλασάτα στελέχη του κόμματος  προτείνοντας του  να είναι στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ πράγμα που ο ίδιος απέρριψε.

Να σημειώσουμε ακόμα  πως το τεευταίο συνέδριο του ΑΚΕΛ ο Δρ.Ανδρέας Φάντης δεν ήταν υποψήφιος για την Κ.Ε. του ΑΚΕΛ καθότι ασκήθηκαν πιέσεις να μην διεκδικήσει άλλη θητεία.

Εντός των ημερών αναμένεται επίσης να ξεκαθαρίσει κατα πόσο το Κίνημα Αλληλεγγύη της Ελένης Θεοχάρους  θα διεκδικήσει αυτόνομα τις βουλευτικές εκλογές  ή θα υπάρξει συνεργασία με το ΔΗΚΟ. Πάντως εντός των προσεχών ημερών θα πρέπει να αναμένονται κι άλλες ανάλογες κινήσεις από πλευράς του κ. Ν. Παπαδόπουλου ο οποίος βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις  και επαφές με διαφορες προσωπικότητες ή και πρώην στελέχη άλλων κομμάτων. Ο  πρόεδρος του ΔΗΚΟ πριν δύο μέρες σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε πως «μέχρι το τέλος Ιανουαρίου το κόμμα θα είναι έτοιμο να παρουσιάσειε τους υποψηφίους». Οπως είπε   το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ θα περιλαμβάνει προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους που θα εκφράζουν τους προβληματισμούς και τα οράματα του λαού μας». Σ’ ό,τι αφορά στην υποψηφιότητα Μάριου Καρογιάν, είπε ότι είχε συνάντηση με τον τέως πρόεδρο του κόμματος αλλά απ’ εκεί και πέρα είναι θέμα του ιδίου εάν θα είναι ή όχι υποψήφιος. Από τα όσα είπε ο κ. Παπαδόπουλος φαίνεται πως ούτε και στη μεταξύ τους τελευταία συνάντηση ξεκαθάρισε η συμμετοχή του κ. Καρογιάν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ. Ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε πως το καταστατικό του κόμματος προβλέπει συμμετοχή όλων των εν ενεργεία βουλευτών στα ψηφοδέλτια, «άρα αυτές οι αποφάσεις αφορούν τους ίδιους τους βουλευτές».