Θεοχάρους: Ο ΥΠΕΞ οφείλει να διευκρινίσει τις δηλώσεις του περι βορρά

Έχει υποχρέωση να ανακαλέσει τις δηλώσεις ή να διευκρινίσει αν πρόκειται περί παρερμηνείας περί μη αλλαγής και « μεταμόρφωσης του πληθυσμού του βορρά και του καθεστώτος ιδιοκτησίας».eleni_theocharous
Έκπληξη προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος δήλωσε στους «Financial Times» ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά «δεν έχει πρόθεση να μεταμορφώσει το βορρά ως προς τον πληθυσμό και την ιδιοκτησία».
Τι εννοεί ο κ. Υπουργός, ότι χαρίζει τον βορρά και ότι αποδέχεται τα τελεσμένα της εισβολής; Ποιός μεταμόρφωσε τον βορρά από πανάρχαια Ελληνική κοιτίδα σε τουρκομαχαλά;
Αυτό το σαφές ερώτημα θέτει ενώπιον του Υπουργού Εξωτερικών η Ευρωβουλευτής Δρ. Ελένη Θεοχάρους, η οποία επισημαίνει ότι οι θέσεις Κασουλίδη είναι στην ίδια γραμμή με εκείνες της Τουρκίας για πλειοψηφία επί του πληθυσμού και επί του εδάφους και δεν συνάδουν με θέσεις του Προέδρου περί ελεύθερης επιλογής των πολιτών του χώρου μόνιμης κατοικίας τους. Οφείλει ο Υπουργός Εξωτερικών να ανακαλέσει, διότι δεν έχει λαϊκή εντολή για διχοτομικές φόρμουλες ούτε για τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Υπενθυμίζουμε στον κ. Υπουργό ότι η Τουρκία επιδιώκει να διατηρήσει το βιαίως επιβληθέν πληθυσμιακό καθεστώς στον βορρά και να ανατρέψει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, μέσω εξαγοράς και παράνομου εποικισμού.